Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Een nieuwe generatie

De wereld schudt op haar grondvesten nu de vierde feministische golf als een tsunami van misbruikbekentenissen over haar heen spoelt, waarbij alle conservatieve weerstand van het patriarchaat niet zal wegnemen dat deze beweging een nieuwe mores leert over de seksuele vrijheid van de mens, die door zal werken in iedere vezel van onze samenleving, en die nooit meer weg zal gaan, omdat hij door een nieuwe generatie van intelligente mannen en vrouwen gedeeld wordt.

Schrijver: Gabriëla Mommers, 27 januari 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 12 stemmen 318Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
31 januari 2018
Beste Joanan en beste Ton, hoe zal ik het eens in goed Nederlands verwoorden: 'we will have to agree to disagree' oftewel: we zullen het erover eens moeten zijn dat we het hierover hartgrondig oneens zijn. Dat is de eerste keer niet en het zal ook de laatste keer niet zijn dat dit op deze site gebeurt, en dat dit tussen ons gebeurt. Ons collegaschrijverschap overleeft het ongetwijfeld wel. En als jullie me de opmerking toestaan: het is ook wel enigszins aandoenlijk, dit mannelijke verzet tegen een - weer - nieuwe feminiserende stroming. Maar de rivier kabbelt gewoon verder, de verandering vindt gewoon plaats. En uiteindelijk komen we allemaal bij hetzelfde punt uit. Daar gaat nog even wat generaties overheen, maar tijd is geduldig. En de Godin weet dat vrouwen al eeuwenlang geduldig zijn. Uiteindelijk komt alles goed. Uiteindelijk zullen we het zelfs ooit een keer eens zijn. Ja, ooit ;)
Naam:
Ton Hettema
Datum:
31 januari 2018
Het rare van deze 4-e generatie non-event, deze non-stroming en deze non-discussie is dat de ene of de andere partij denkt de zelfbedachte tegenstander te moeten/willen/kunnen/zullen veranderen; dat is de bron van alle ellende die deze wereld ooit heeft voortgebracht, of dat nu zelfonderdrukking is, toegepast door mannen op zichzelf, of psychologische castratie door vrouwen naar mannen toe, of omgekeerd. Het fundamentele punt is dat NIETS een eindeloze, eeuwige herhaling van dezelfde stommiteiten door mannen en vrouwen naar zichzelf en naar de ander toe -door feminisme noch door maculinisme- kan genezen. Zolang MENSEN niet begrijpen op welke fundamentele principes het man-zijn en het vrouw-zijn gebaseerd zijn, en op welke terreinen van menselijke karaktertrekken en expressievormen ze van toepassing zijn, en op welke niet, blijven we Teddybeertjes met ringbaardjes tegenkomen die verklaren feminist te zijn, en alle 84 andere leeghoofdige adaptaties van oppervlakkig gedrag, waaronder demonstrerende menigtes met roze gebreide vagina mutsen, dan wel lange zwarte zijden doorzichtige gewaden.
Maar ook deze bijdrage tot het verhelderen van de materie zal weer door de myopische dualiteitslens worden vertaald in wat het niet is: een seksistische aanval op het zwakke geslacht.
Tenslotte nog even dit: MANNEN EN VROUWEN ZIJN NIET GELIJK EN ZULLEN DAT GELUKKIG OOK NOOIT WORDEN, HOE HARD WILLEKEURIG WELKE DICTATUUR DAT OOK PROBEREN MAG..
Naam:
Joop
Datum:
30 januari 2018
Ja, ja, en maar generaliseren.
Als je er niet voor bent ben je er tegen.
Naargeestig.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 januari 2018
Jaren geleden keek ik graag naar enkele struisvogels in mijn buurt. Zij liepen altijd met hun halzen en koppen fier omhoog. Dat de struisvogel zijn kop in het zand stopt om problemen uit de weg te gaan, is net zo'n hype-achtige fabel als de moraalridders van MeToo, zoals Sting, die met een witte roos zich solidair denken te tonen. Allemaal fantasten, die er baat bij hebben om hun imago nog meer op te schonen. Bovendien gaat evolutie geleidelijk en kan een rationele, veel te snelle ommekeer alleen maar averechts gaan werken. Ik kom nog wel eens ergens en ik merk nergens ergens een verschil. Ik ben er voor om de gediscrimineerde struisvogels in ere te herstellen. Ik ben al zover, dat ik het woord 'struisvogel' als een eretitel beschouw, als een waardige geuzennaam. Nu alle aanhoudend conservatief denkenden nog.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
29 januari 2018
Het enige dat doorgeprikt is, is het opgeblazen ego van een aantal conservatieve mannen die anno 2018 nog steeds denken dat vrouwen op deze aardbol rondlopen voor de seksuele bevrediging van de man. Mannen die denken dat ze daarom altijd en overal en in elke situatie het 'recht' zouden hebben om die vrouwen om die reden lastig te vallen.

Maar wat de conservartief denkende beschermster van het patriarchaat Deneuve daarover ook beweert, dat 'recht' hebben mannen al lang niet meer. We leven niet meer in de middeleeuwen, en ook niet in de oertijd.

Verkrachting is strafbaar binnen het huwelijk sinds 1991. Ja, dat is nog maar sinds kort, dat de 'echtelijke plicht' niet meer bestaat. Deneuve heeft het grootste deel van haar leven geleefd met het idee dat het de 'plicht' van vrouwen zou zijn om mannen seksueel te plezieren.

Zij, en haar conservatieve vriendjes en vriendinnetjes, zijn nog niet helemaal doordrongen van het feit dat we inmiddels in de eenentwintigste eeuw zijn beland. Een eeuw waar een nieuwe generatie vrouwen nieuwe grenzen stelt. Een eeuw waar een nieuwe generatie mannen die grenzen respecteert. Het zou tijd worden.

Speel jij maar lekker struisvogel, Rutgers, intussen evolueert de wereld om je heen verder.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 januari 2018
Allemaal opgeblazen humbug.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 januari 2018
Probeer je jezelf nu te overtuigen van een fata morgana, die allang is ontzenuwd en doorprikt als loos alarm?...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
27 januari 2018
Zo is dat, Ton. Lang leve de geëvolueerde man die de vrouw als zijn gelijke ziet.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
27 januari 2018
Lang leve de Teddybeer!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)