Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Theresa May

Als een vrouw als Theresa May door het gevoelige ego-plafond van het geïnstitutionaliseerde patriarchaat heen breekt, dan wordt ze net zo gemakkelijk van het dak af gekieperd als dat de van hekserij beschuldigde wijze kruidenvrouwen en vroedvrouwen in de misogyne middeleeuwen van de hoge torens van kastelen werden afgegooid.

--- --- ---

Dit laatste was één van de gebruiken om te onderzoeken of de vrouwen werkelijk heksen waren. Bleven ze leven, dan konden ze vliegen en was het 'bewijs' geleverd dat ze 'heks' waren, waardoor ze vervolgens op de brandstapel om het leven kwamen. De meeste vrouwen overleefden de val uiteraard niet. Dan waren ze volgens de Heksenhamer dus geen 'heks', en kregen ze een christelijke begrafenis waardoor ze naar de ‘hemel’ zouden gaan.

Schrijver: Gabriëla Mommers, 27 mei 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 5 stemmen 239Er zijn 12 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
12 juni 2019
Hoe bestaat het, Ton, dat een man als jij niet ziet dat de helft van de wereldbevolking als tweederangs burgers wordt behandeld, met alle vergaande consequenties van discriminatie, misbruik en mishandeling vandien. Als je daar geen oog voor hebt, dan zullen jij en ik elkaar nimmer begrijpen.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
12 juni 2019
GM: Hoe bestaat het toch dat jij anderen de authoriteit geeft om de criteria te bepalen van wie of wat je waard bent. Als dat het probleem is, dan kan niemand je of jullie meer redden!
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
12 juni 2019
@BW: Geestige reactie. Humoristische blootlegging van de maatschappelijke zenuw die discriminatie heet. Weten al die doorgeslagen feministes gelijk weer hoeveel werk er nog aan de winkel is.
Naam:
Bet Weter
Datum:
12 juni 2019
Het is met doorgeslagen feministen slecht kersen eten. Ze zijn in het algemeen moeilijk te pruimen en vergelijken doorgaans graag appels met peren. Er zijn nou eenmaal pregnante verschillen tussen mannen en vrouwen. Voetballen kunnen ze niet (zie dagcolumn van Trawant). Gebrek aan ruimtelijk inzicht, jachtinstinct en motorische beperkingen liggen hieraan ten grondslag. Is dat erg...welnee. Ze kunnen kinderen krijgen en zelfs schaatsen gaat ze behoorlijk af. Diamondpainting zijn ze ook sterren in. En mannen....ach die hebben ook zo hun gebreken maar hebben er gemiddeld minder last van. Kortzichtigheid en een gebrek aan inlevingsvermogen waarschijnlijk.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
12 juni 2019
Aan ons mensen het recht om elke dag die keuze te mogen maken. En daar zit nu net de kneep. Door socialisatie wordt al eeuwenlang van jou en van mij andere keuzes verwacht. En aan de keuzes die we maken, worden andere kwalificaties toegedicht. Word jij boos, dan ben je een assertieve vent. Word ik boos, dan ben ik een hysterisch wijf. Sinds een aantal decennia wordt daar nu moeizaam verandering in gebracht. Dat er niet meer met twee maten wordt gemeten. Dat is het doel van het feminisme. Dat we allemaal die keuzes vrij kunnen maken, ongeacht met welk lichaam we geboren zijn. We zijn aardig op weg. Maar als je goed kijkt, is er ook nog een lange weg te gaan. Want gelijk beoordeeld worden we nog lang niet. In jouw reactie lees ik dat dit wel is wat jij voorstaat. Misschien ben je diep in je hart toch meer feminist dan je dacht. Het leven zit vol verrassingen.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
12 juni 2019
Intelligentie, begrip, zorgzaamheid, sluwheid, doortraptheid, bedrog, hebzucht, liefde, wreedheid, wrok, wraak, oprechtheid, begrip, kunstzinnigheid, gevoeligheid, domheid, psychopatie, sociopatie, meedogenloosheid, moed, naïveteit, geduld, wantrouwen, eer, humor, doorzettingsvermogen..
al deze mogelijkheden staan voor ieder mens ter beschikking.
Ze zijn volledig onbevooroordeeld ten aanzien van door wie ze gehanteerd zullen worden. Ze letten niet op huidskleur, geslacht, afkomst, aanzien, rijkdom of armoede. Aan ons MENSEN de keuze. Elke dag, elk moment.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
11 juni 2019
Ja. Daar wordt elke vrouw die een greep naar de macht durft te doen zo ongeveer gevierendeeld. Daar deed ook jij op deze site nog zeer gepassioneerd aan mee. Ik volg alles. Maar ik reageer niet overal op. En ik ben opgehouden met dit soort vervelende discussies hier. Lees maar eens een goed feministisch boek. Bijvoorbeeld 'Waarom feminisme goed is voor mannen' van Jens van Tricht. Misschien legt het voor jou iets meer gewicht in de schaal dat het door een man geschreven is. Verteert het wellicht beter.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
10 juni 2019
De Amerikaanse politiek nog gevolgd de laatste tijd?
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
9 juni 2019
Als May een man was geweest, was ze nooit zo schandalig behandeld door haar eigen collega's. Als je dat niet begrijpt, dan heb je weinig begrip van hetgeen er speelt in de wereld.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
8 juni 2019
Maar er is ook geen inhoud om op te reageren. De veronderstelling dat Theresa May is weggestuurd ("van het dak af gekieperd") (of zelf ontslag nam?) (voor alleen aan haar bekende redenen?) vanwege 'sexistische' motieven, is met geen voorbeeld, voorval of feit onderbouwd. Het is onduidelijk welke route je gedachten (of emoties?) hebben gevolgd tussen de aanleiding van je bewering (een dappere dame die in een persconferentie zegt dat ze haar functie neerlegt) en de bewering dat "ego", "patriarchaat" en "vrouwen- haat, minachting en vooroordeel" (misogyn) de beweegredenen of onderliggende drijfveren zijn geweest voor haar ontslag/terugtreding.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
5 juni 2019
Inderdaad geen enkele inhoudelijke reactie, Ton. Nee, ook van jou niet.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
3 juni 2019
Geen reacties van al die misogyne, patriarchale, Teutoonse, Boreaalse, xenofobische, christelijke, suprematistische, kasteelheren?

O, gelukkig toch eentje..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)