Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Beroepen op je geloof

Het beroep op "mijn geloof" door de verdachte van de viervoudige moord op de tram in Utrecht geeft aan dat het argument "geloof" zijn eindstation heeft bereikt. Het is tijd om de wet op de vrijheid van godsdienst, samen met de speciale status die gelovigen claimen, af te schaffen. De wet op de vrijheid van meningsuiting en het recht op vergadering bieden m.i. voldoende waarborgen voor het beleven van persoonlijke en gemeenschappelijke religieuze overtuigingen.

Schrijver: Hanneke van Almelo, 2 juli 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 79Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
3 juli 2019
Met je eens, Hanneke!
Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
3 juli 2019
Dank voor je reactie.

Er is geen verband. Een beroep op je geloof is een drogreden. De VVG creeert een halo waarin mensen de idiootste dingen claimen en gerechtvaardigd zien. Anderen zien zich, vanwege een gevoel voor respect voor het beroep op geloof en de VVG, genoodzaakt er serieus op in te gaan. En dat is het stapelen van onzin op onzin, imho.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
2 juli 2019
Maar wat is het verband tussen vrijheid van godsdienst en immuniteit voor misdaden? Absolveert de beschermende (of imponerende) mantel van een 'erkend' collectief de enkeling van verantwoordelijkheid zich te houden aan de wetten van het land? Krijgt een 'geloof' door de VVG een status aparte of exemptie?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)