Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

39 gestikte Vietnamezen

In Groningen maken we ons drukker om twee onbekende doden in bioscoop Pathé dan om 39 gestikte Vietnamezen in een Europese vrachtauto.

Schrijver: Tammo G.
Inzender: Tammo G., 26 okt. 2019


Geplaatst in de categorie: misdaad

4,0 met 2 stemmen 81Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
27 okt. 2019
Het is allemaal erg. Maar het is wel vrij logisch dat iets wat twee straten verder gebeurt van waar je woont, meer impact heeft dan iets dat in een ander land of aan de andere kant van de wereld plaatsvindt.
Er was ooit een tijd dat ook alleen het plaatselijke nieuws, nieuws was. Dat de wereld in het digitale tijdperk een dorp is geworden, waar met oorverdovende beelden alle narigheid van de hele wereld je huiskamer instormt, is ook niet echt gezond. We krijgen dagelijks een overdosis informatie die voor enorme overprikkeling zorgt en niet te verwerken is. En dan vinden we het raar dat mensen moe en gestrest zijn, burn-out zijn, depressief zijn, en dat er jaarlijks wereldwijd achthonderdduizend mensen uit het leven stappen.

Die twee mensen in de bioscoop zijn niet vrijwillig uit het leven gestapt. Die negenendertig Vietnamezen ook niet. Maar iedere veertig seconden stapt er dus wel iemand zelf uit. Uit onze wereld. Die wereld met oorlogen, honger, vluchtelingen, klimaatproblemen en een toekomst die achthonderdduizend mensen per jaar niet meer zien zitten. Dat zijn 8 miljoen mensen per tien jaar. Terwijl ik dit schrijf, zijn er weer een paar uitgestapt. Geen idee of dat vóór het digitale tijdperk ook in zulke grote getalen gebeurde.
Maar we kunnen de veilige conclusie trekken dat we ergens iets niet helemaal goed doen op deze blauwe planeet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)