Inloggen
voeg je column toe

Columns

Ken je dat?

Ken je dat, alles voor gewoon aannemen, alles als vanzelfsprekend te laten gebeuren.
Ken je dat, elke dag wakker worden, opstaan, eten, drinken, wassen aankleden, tanden poetsen, koffiedrinken langzaam op naar de boterham al dan niet met beleg. Ken je dat, die gewoonte van alledag, alles is normaal, alles verloopt normaal alles is zoals het altijd hoort te zijn en te gaan. Ken je dat, zoveel gewoonte meemaken dat je niet zou weten hoe het ongewoon zou verlopen?
Ken je dat gevoel dat alles teveel van een leien dakje loopt en dat het wel eens anders zou kunnen lopen?
Dat nare voorvoelende gevoel, van onheilspellendheid waar je dan net niet de vinger op kunt leggen?
Dat Sinterklaasavondgevoel onvoorspelbaar, dat gevoel van, slaat de bliksem hier in of doet ie dat juist daar, waar je het niet verwacht?
Dat nare onrustmakende gevoel, wanneer je nu nog niet weet wat ik bedoel, dan ben je een uitzonderlijk, fantastisch ongelooflijke bofkont want dat gevoel, heeft volgens mij iedereen wel een keer in zijn greep, of heeft het op zijn minst gehad.

Ken je dat gevoel niet? Dan hoop ik dat je daar ook nooit achter zult komen, want een waarschuwing die je krijgt door dit gevoel, dat lamleggen van al je zintuigen, dat nare onbestemde gevoel, bedriegt me niet zo snel en al zal de wereld niet vergaan, toch mogen we best wel stil blijven staan bij ’t feit dat al kennen we alles, al kunnen we veel, al mogen we veel aannemen, het altijd weer een wonder is als alles voorspoedig blijft gaan, niettemin wens ik je het allerbeste, ook al ken je het niet gevoel van onheil.

Schrijver: An Terlouw, 28 juli 2009


Geplaatst in de categorie: wetenschap

3.2 met 6 stemmen 905Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)