Inloggen
voeg je column toe

Columns

Gemotiveerd bedankt.

En langzaam ga ik naar zevenhonderd, 7 x 100 werkjes die ik maakte, waarin ik soms de kern, en soms de plank helemaal niet raakte. Werkjes waarvan ik dacht, dit is leuk, en net zo vaak dacht ik, wat een enorm eng geval. En toch bracht het me daar, waar ik nu ben, het bracht me tevredenheid het bracht me contacten, al dan niet blijvend het bracht me vriendschap, het bracht me collega’s het bracht me liefde, o ja dat ook, want nooit had ik in het begin kunnen vermoeden dat een simpele opmerking van een allerliefste meid me zo ver zou brengen als waar ik nu ben.

Al die jaren kunnen schrijven, voor mezelf alsook voor anderen, al die jaren mijn gevoelens delen, met anderen, al die jaren, contacten juist ja met anderen, al die jaren, die zo vol met geweldige stukjes waren, dat wanneer ik erop terug kijk, ik niet zou willen missen. Zat ik in een dip, dan schreef ik iets, plaatste het en vergat het vervolgens, tot er een mail binnenkwam van de redactie dat er een reactie was geplaatst, de ene keer leuk de andere keer wat minder, maar dat is normaal.

De persoon die klakkeloos een vier aantikte ach, die waardeerde niet wat of ik schreef, of hij voelde zich aangesproken, dat kan natuurlijk ook, een zenuwtrek is ook een mogelijkheid, dan tik je snel iets aan wat je eigenlijk niet wilt, maar dan is het al gebeurd. Zeven jaar plaats ik al, op deze site en natuurlijk heb ik niets te vertellen over de lengte van mijn leven, maar zolang mijn vingers het blijven doen blijf ik een terugkerend geval hier, net als de blaadjes aan de bomen, net als de rest van de collega’s hier, want zeg nu zelf, je moet behept zijn met een bepaalde instelling, je moet ook een soort van lef hebben, net als een bepaald gevoel van humor. En weet je, ik heb het allemaal.

Zevenhonderd werkjes en op mijn pseudoniem nog een aantal, en dan moet er toch een fors compliment naar niet alleen de mensen van de site, maar ook naar de lezers en lezeressen maar bovenal de persoon die me met het allereerste werkje over de streep trok. Dus lieve vriendin, bedankt, voor je steun op afstand, voor je support, voor je geloof in mij. Bedankt dat je me ooit over de streep hielp, want dat trekken over die streep bracht me waar ik nu ben, niet alleen met de werkjes op de site maar ook met uitbrengen van mijn boekjes en dat had ik nooit gedaan als ik niet op deze site was neergestreken.

Dus lieve mensen: bedankt.

Schrijver: An Terlouw, 4 augustus 2009


Geplaatst in de categorie: bedankt

3.2 met 12 stemmen 1.099Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
5 augustus 2009
Op naar de 7x700 ! Enne...handig, he - zo'n pseudoniem?
Naam:
Günter Schulz
Datum:
5 augustus 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
Hartverwarmend en gelijktijdig een opsteker voor twijfelaars. Heb deze bijdrage als een spons in me opgezogen en graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)