Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zoef weg blauwe maandagsdip!

Okay
Een hele tijd heb ik vanmorgen zitten zwoegen, woorden afwegen, keuzes maken voor mijn nieuwe column voor deze week. Maar uiteindelijk was die er dan. Ik voelde me voldaan en tevreden. Treffend onderwerp ook die 'blauwe maandagsdip'. Het was een leuke column geworden en lekker actueel. Tenminste dat dacht ik toen ik klaar was met schrijven voor Nederlands.nl.

Punt maken
Maar daarmee is alles nog niet gezegd, heb ik gemerkt. Ik had alle rubrieken ingegeven, e-mailadres erbij en dan zie je ineens in de kop op de voorbeeldpagina nog wat vreemde tekens staan. De aanhalingstekens worden in de tekst vervangen door prachtige onleesbare coderingen en dus niet door het programma ondersteund. Even aanpassen nog dacht ik. En dat was het moment dat mijn leuke column aan uw en mijn neus voorbij schoot. Zoef weg!

Blauwe maandagsdip
Waar is het gebleven, schiet het door mijn hoofd. Er staat vast nog ergens een conceptje. Even terugklikken. Maar helaas noppes, nada, niets. De pagina is verlopen krijg ik te zien. Verlopen? Wat nou verlopen? Hij was hartstikke vers en actueel kan ik u verzekeren. Ik schreef over de blauwe maandagsdip. Die dip waar veel mensen in terecht komen nu de feestdagen voorbij zijn en alles weer normaal wordt. De dip die mensen de 'illusie' kan geven dat de dagen weer zijn overvuld met 'musts, do's en dont's' en de automatische piloot ingeschakeld staat.

Welkom
Nou ook voor mij ging dat even op. Ik baalde wel even flink toen ik alle tekst van de column kwijt was. Zo blijkt maar: ook coaches zijn mensen.

Gelukkig laat ik de 'blauwe maandagsdip' niet als een virus in mijn lichaam toe. Ik pak mezelf bijeen, schrijf een column over mijn column van vanochtend en sla die snel op.
Hup weg dip! Buiten dooit het, de stoepen worden minder glad, de muts kan af en ik heb een geweldige Beagle in huis die nooit moe of minder energiek is door wat voor tegenvaller of periode ook. Wat een geweldig beest. Ik neem Pip mee aan de lijn en ga een heerlijk stuk frisse januarilucht opsnuiven. Weg column, weg blauwe maandag, welkom nieuwe tijd!

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Sees-coaching, 18 januari 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.6 met 5 stemmen 749Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)