Inloggen
voeg je column toe

Columns

En nu visualiseren!

Beeldradio als digikijkdoos
Radiostations gaan mogelijk werken met beeldradio hoorde ik zojuist op het nieuws. Met een 'Rich Media Receiver' kunnen mensen via webpagina's, e-programmagidsen en i-tuneswinkels kijken en luisteren naar muziek. Radiodj's worden grotendeels vervangen door beelden. Luister je naar muziek dan kijk je tegelijkertijd naar het beeld van bijvoorbeeld de clip die erbij hoort met een banner waarop je kunt lezen hoe het nummer tot stand is gekomen. Een soort digikijkdoos voor jongeren, want zij vormen de doelgroep. Het gevaar bestaat voor nog meer indrukken en beelden die jongeren krijgen te verwerken, een dagelijkse disco.

Natuurlijke visualisatie
Iedereen visualiseert. Dagdromen, strategieën bedenken en uitzetten, creaties ontwikkelen. Kijk eens om je heen. Ben je tevreden met wat jij ziet?
Als je tevreden bent, dan voel je je tevreden en ontspannen. Je leeft je eigen leven, prima.
Ben je niet zo blij met wat je ziet, dan kun je door natuurlijke visualisatie leren om je prestaties te beïnvloeden, je gezondheid te verbeteren, op je gevoel te vertrouwen en je doelen te verwezenlijken.

Zoals
Vraag een kind: Wat wil je later worden? Als antwoord krijg je vaak: piloot, brandweerman, politie, dokter, dierenarts, juf of winkelbediende. Laatst hoorde ik iemand 'burgemeester' zeggen. Ook een hele mooie. Kinderen schetsen ideaalbeelden van iemand die zij heel erg respecteren en waar ze op willen lijken. Die adoratie zorgt ervoor dat zij hetzelfde doel willen halen.

Een sollicitatiegesprek geeft de meeste mensen een gevoel van gezonde spanning. Er zijn echter ook mensen die bovenmatige spanning ervaren voor een sollicitatiegesprek. Zij raken gestrest en klappen dicht. Het gevolg is dat ze niet meer durven. Die mensen hebben baat bij het visualiseren van een sollicitatiegesprek met een deskundige. Het resultaat is daarna vrijwel altijd positief. De overmatige spanning heeft plaats gemaakt voor gezonde spanning.

Techniek en visualisatie
De techniek gaat steeds sneller en bepaalt daarmee steeds meer het prikkelende beeld van mensen. Het is daarom belangrijk om rust voor jezelf te creëeren en momenten van natuurlijke visualisatie in te bouwen. Zo krijg je wat je wilt: je eigen hoofdrol in jouw digikijkdoos!

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Sees-coaching, 24 januari 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 6 stemmen 141Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)