Inloggen
voeg je column toe

Columns

Railspel nieuwste rage

Rage
Rennen, jumpen, duwen, gaan! Actieve beeldspraak dat plezier uitstraalt. Helaas is dat in dit verband niet waar. Er is een nieuwe rage in Nederland: het zogenaamde railspel. Het klinkt leuk, maar de uitvoering is anders.

Avontuur
Wat doe je met je vrienden als je school even niet meer ziet zitten, de pauzes lang genoeg zijn en je na school nog even een avontuurtje wilt opzoeken? Nou het ligt voor de hand; het railspel. Tenminste als je in de buurt van een spoorweg of treinstation bent dat is wel een voorwaarde.

Spelregels
Het is een heel eenvoudig te spelen spel, te spelen vanaf het moment dat je kunt lopen of kruipen. Je wacht tot er een trein aankomt en op het moment dat de trein dicht bij je is, spring of kruip je er voorheen. That's it!
Nou ja. De kick is wel dat je zo lang mogelijk wacht en dan zo laat mogelijk kiest om te overleven. Klinkt dat niet spannend?

Actie
Spannend is het zeker. Niet alleen voor de spelers van het spel maar ook voor de bestuurder van het spel. Dat is namelijk de machinist. Die krijgt iedere keer als het spel gespeeld wordt de schrik van zijn leven. Heeft hij de speler nu wel of niet geraakt? En wat dacht je van spelers die niet zijn opgesteld en langs de kant zien wat er gebeurt.

Speelduur
Niet alle rages worden nieuwe trends. Hopelijk is dat met dit spel ook het geval. De speelduur van het railspel is verlopen, de kaarten zijn geschud. Tijd voor ander hanengedrag.

Naar de basis
De basis van het railspel ligt bij de spelers zelf. De spelers hebben moeite om hun eigen positie of die binnen de spelersgroep te bepalen. Wat doe je als je niet bij een spelersgroep hoort maar daar wel graag speler wilt zijn? Je speelt het railspel en je hoort er bij. Toch?
En wat doe je als je in een spelersgroep zit en niet op de reservebank wilt belanden ook al moet je daardoor over je eigen grenzen gaan?
Simpel! Blijf jezelf, speel je eigen spel. Over je eigen grenzen gaan om mee te kunnen doen aan een spelersgroep is geen spel. Je ben speler van je eigen leven. Bestuur dat spel.

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Sees-coaching, 5 februari 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 6 stemmen 113Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)