Inloggen
voeg je column toe

Columns

Schat geef je me de hamer even aan...

Vrouwen klussen steeds meer
Dit is de kop van een Lifestyle item. Meer en meer vrouwen nemen de hamer over van hun partner en draaien hun hand niet om voor een stevige klus in huis. Het lijkt een echte trend te worden; die klussende dames. Ze nemen meer en meer het heft in eigen (klus)hand.

Wie zijn die vrouwen
Zelfstandige vrouwen van de 21e eeuw willen met elke klus in huis uit de voeten kunnen. Niet wachtend tot manlief thuis is, maar zelf vol aan de slag. Als geen ander weten zij tenslotte vooraf hoe het resultaat moet zijn. Paars op die wand, een behangetje op de tussenwand en niet een sausje op de binnenmuur maar eerst met glasvlies voorbehangen en daarna met een poedergele nuance nadippen. Een bijna onmogelijke herenklus als het op de vrouwelijke finishing touch aankomt.

Emancipatie
Mannen laten daarentegen steeds vaker hun huiselijke zelfstandigheid zien. Niks mis met zo'n mannelijke meedenker die de was wegstrijkt, een vloertje sopt, de vaatwasser in en uitruimt en dan ook nog aan je vraagt of je zin hebt in een lekker kopje koffie. Op de bank lig je languit voor de tv uit te rusten van je verfklus en geniet je van je aangereikte kopje koffie. Dream on...!

Prioriteit
De strakke taakverdeling van de man buitenshuis en de vrouw binnenshuis is zo goed als verdwenen uit het Nederlandse emancipatiebeeld. We doen steeds meer samen, maar kunnen taken ook prima los van elkaar verrichten. Logisch! Nu man en vrouw zoveel uren buitenshuis werken, is de tijd die je thuis doorbrengt beperkt. Taken en klussen stapelen zich snel op en kunnen vaak niet lang liggen. Dus wat doe je dan als man of als vrouw? Je start met dat wat voor jou de meeste prioriteit heeft. En dat kan voor de man een vloertje soppen zijn en voor de vrouw het aftimmeren van een verwarmingskoof.

Perfect imago
Stiekem vinden vrouwen het fijn een relatie te hebben met een zachtere man. Een spierbal is wel leuk om mee te pronken maar krijgt ook veel aandacht van de andere sekse. Zo'n zachtere, net niet perfecte man, is eigenlijk veel leuker blijkt uit de peilingen.

Mannen vinden het stiekem fijn dat vrouwen kunnen klussen. Klussen in eigen huis maakt mannen onzeker. Ze weten niet of het resultaat van de verrichte klus voldoet aan de verwachting van de vrouw. En mannen hebben die waardering nodig.

Resultaat
Als zelfstandige dames doorgaan met klussen en de zachte mannen blijven inspireren, kunnen man en vrouw samen van hun behaalde resultaat genieten.

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Seescoaching, 1 maart 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 11 stemmen 147Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)