Inloggen
voeg je column toe

Columns

Drive en goud, gat in de markt voor PvdA

Introductie driehoek
Op een ondernemersnetwerkbijeenkomst leerde ik deze week een mooie driehoek kennen. Weer eens wat anders dan de dramadriehoek van slachtoffer, helper en veroorzaker. Deze mooie driehoek behelst de drievlaksverhouding van drive, goud en gat ofwel bedenken, (samen)doen en gaan(voor het eindresultaat).

Lonen
Je kunt veel wijsheid in pacht hebben als ondernemer en vol van laatste kennis zijn, zonder je eigen trigger of drive, blijft je kennis in je hoofd veilig opgeborgen en ga je geen goud vinden.
Heb je die trigger wel en laat je je driver z'n werk doen, dan heb je goud in handen. Je troef waarmee je het gat in de markt hebt gevonden. En die combinatie loont zich binnen alle ondernemingen.

Onderscheiden
Het is niet langer ieder voor zich, God voor ons allen maar de som van 1+1=>1. Mis je zelf iets en kun je alleen de driehoek niet maken, dan haal je niet je schouders op en ga je bij de pakken neer zitten. Nee, je gaat shoppen bij een concollega of andere leverancier. Je concurrent is niet langer je concurrent maar je kans op goud.

Samenwerken
Door samen de ontbrekende vlakken van de driehoek op te vullen, ontstaat er goud en heb je het gat in de markt gevonden. In het allermooiste geval zelfs platina of winst. Menig bedrijf kiest ervoor om de combinatie van investeren en kennis te laten samensmelten tot goud.

Politieke ondernemingen kleuren hun imago
Er zijn ook voor het eerste oog minder opvallende succesvolle versmeltingen. De heer J. Cohen blinkt als persoon voor de politieke onderneming PvdA.
De PvdA neemt op de valreep voor verkiezingstijd het besluit tot vasthoudendheid aan een principe-afspraak waardoor het kabinet niet verder lijkt te kunnen regeren. Het wordt crisis en het kabinet valt. De heren Bos en Balkenende verwijten elkaar over en weer en er moet een "schuldige" worden aangewezen, want diegene verliest stemmen voor zijn partij. Alle belang om de zwarte piet te vinden dus.
Er verliezen er veel en zo kiezen mevrouw Kant, de heren Bos en Eurlings ervoor niet terug te zullen keren in de politiek. Het CDA lacht in haar vuistje totdat het PvdA de drive opentrekt en de heer Cohen als blinkend goud inzet. Het gat in de markt voor de PvdA is gevonden, de peilingen van Maurice de Hond laten een flinke stemmentoename voor de PvdA zien.

CDA drive hervinden
Het zoveelste kabinet valt onder leiding van de heer Balkenende. We weten nu hoe dat komt. De heer Balkenende is een pientere man die de drive mist. Hij mist daardoor goud voor zichzelf en zijn partij; er gaan stemmen verloren op de CDA-kiezersmarkt. Een wijze raad aan het CDA: zoek de partijdrive snel op, want alleen met goud in handen is er een gat in de politieke markt.

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Sees-coaching, 15 maart 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

3.9 met 10 stemmen 147Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Sharon
Datum:
26 maart 2010
Wat geinig dat ik je hier tegen kom.
Ik ken jou toch niet als columnist?
leuk...ik ga de rest ook gauw lezen.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)