Inloggen
voeg je column toe

Columns

Idool Rouvoet

Keurmerk
Volgens minister Rouvoet is Nederland toe aan een nieuw keurmerk, het keurmerk gezinsvriendelijke bedrijven. Voor de werkende bevolking moet het makkelijker worden om werken en gezin te combineren. Niet alleen gezinsvriendelijk geregeld in flexibele begin en eindtijden maar er zouden ook aanvullende mogelijkheden voor de werkende papa en mama moeten komen. Hij noemt dit bij zijn bezuinigingsvoorstellen van de Christen Unie.

Ouder en burger
Mogen wij als ouder en burger alvast lijsten opstellen met activiteiten waar we als paps of mams(liefst allebei) bij willen zijn? Ik noem het tijgeren en lopen van je dreumes, want je zult zien dat de eerste pasjes spelenderwijs worden afgelegd langs het klimtoestel van de kinderopvang. Kun je dan na een telefoontje van de leidster ad hoc even langskomen voor een kiekje van je paraderende kind?
De ouder-meeleesuurtjes op school zijn meestal ook van die wrijvende momenten voor werkende ouders. Je wilt er voor je kind zijn, maar hoe krijg je dat praktisch geregeld. Met 25 vakantiedagen na rato per jaar moet je zuinig inzetten om een voorjaarsvakantie, zes weken durende zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie thuisbezetting te hebben. Maar met het nieuwe keurmerk komt het voor de werkende papa's en mama's allemaal goed, aldus idool Rouvoet.

Kronkelen
Het blijft een uitdaging om als werkende ouder het thuis te handelen als je kind ziek is. Zeker bij gezinnen met meer kinderen wordt na het eerste kind ook vaak de rest ziek. In het slechtste geval verdeeld over meerdere weken. Hoe regel je dat met je werk? De meeste opa's en oma's van nu zijn nog fit en druk met hun eigen leven en kunnen niet altijd invallen. En wederom heb je als werkende ouder te maken met je vakantiedagen die je niet oneindig kunt inzetten. Gelukkig heb ik het nog altijd kunnen regelen met mijn ziek zijnde kinderen maar ik durf te beweren dat dat niet in elk huishouden het geval is.

Gezinsvriendelijk werken als burgerdienst
Een goed gezinsvriendelijk keurmerk is voor Nederland een grote stap vooruit. En niet alleen op bezuinigingsgebied.
Zo blijken kinderen van werkende ouders in het algemeen gezonder te zijn. Die kinderen krijgen meer structuur, sociale aanpassing en gezondere voeding dan de meeste kinderen waarvan één ouder huisvader of huismoeder is, aldus de media.
En wat dacht je van onze economie of de pensioenen die steeds zwaarder op de schouders van de werkende bevolking drukken. Juist doordat zoveel vaders en moeders werken blijven pensioenen nu nog betaalbaar en steunen zij de economie. Het is bijna asociaal geworden als je als ouder niet werkt met die drukkende kosten die nu vooral door de werkende bevolking worden gedragen. Met een gezinsvriendelijk keurmerk wordt het voor iedereen betaalbaarder.
Het nieuwe gezinsvriendelijke keurmerk; ik ben voor!

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Sees-coaching, 9 april 2010


Geplaatst in de categorie: idool

4.3 met 6 stemmen 1.342Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)