Inloggen
voeg je column toe

Columns

Je eigen CEO

We hebben niet alleen verhalen, we zijn ons eigen verhaal!
We vertellen onszelf dag in dag uit verhalen. Verhalen van succes en falen;
vanuit opportunisme of negativiteit; verhalen voor even of verhalen voor een heel leven. Over ons werk, familie, vrienden en gezondheid; over wat we nog willen en waartoe we in staat zijn. Hiermee bepalen we in belangrijke mate ons imago, het beeld dat anderen van ons hebben.

Oorzaak-gevolg
We zijn helden als het gaat om onszelf voor de gek te houden. En zo ingesteld om gebeurtenissen te rangschikken naar oorzaak en gevolg. Het helpt ons betekenis en prioriteit te geven aan onze doelen en activiteiten. Verhalen die we vertellen, verbuigen de gebeurtenis tot onze werkelijkheid. En in die werkelijkheid zien anderen ons. Willen we dat?

Persoonlijk merken
Ons karakter, gedrag, onze waarden, visie en persoonlijke ambitie maakt ons uniek ten opzichte van andere mensen. Het zijn de aspecten van onszelf waarmee we ons kunnen onderscheiden van de mensen om ons heen die dezelfde opleiding hebben gedaan of hetzelfde werk verrichten. We kunnen onszelf verbijzonderen door te vertellen wie we zijn, waar we mee bezig zijn en wat we zouden willen. We zijn onze eigen CEO(=Chief Executive Officer).

Ons eigen CEO
Ieder mens leeft zijn eigen verhaal, dat is het leven. Wie we zijn en hoe we zijn, wordt vooral bepaald door wat we er over vertellen. En als we ons daar bewust van zijn, krijgen we wat we willen.

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Sees-coaching, 22 april 2010


Geplaatst in de categorie: werk

3.0 met 4 stemmen 503Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)