Inloggen
voeg je column toe

Columns

Reset je bedrijf

Burn out
Als je als mens te lang teveel hooi op je vork hebt genomen en blijft nemen, komt vroeg of laat de genadeslag. Van het ene op het andere moment, beng. Je lichaam weigert en maakt je geest duidelijk dat het zo niet verder wil en dat het tijd is voor een andere aanpak. Tijd voor een reset.

Bedrijven
Zo gaat dat ook met bedrijven die jarenlang veel omzet genereerden. Na jarenlang hetzelfde beleid met nog dezelfde visie en missie stug door te voeren, komt er een moment dat de economie je bedrijf zegt, beng. Tijd voor een totale reset. Take it, or leave it.

Reset
Een reset is het beste dat je niet alleen als persoon, maar ook als bedrijf kan overkomen. Je krijgt de kans om je oogkleppen af te doen en te ondernemen. Met een nieuwe aanpak die past bij de omstandigheden van de markt. En dat is ondernemen.

Recessie
Wordt wakker ondernemers! Een recessie overkomt je niet. Het valt niet van vandaag op morgen ineens uit de lucht.
Overvalt het je toch, zie het dan als een gewin. Je wordt ingeseind om het anders te doen. Elk bedrijf kan tijden van recessie overleven. Niet door mensen weg te saneren, deeltijdww of berusting. Elk bedrijf zou concessies moeten maken en niet langer vast moeten houden aan principes van weleer. De recessie is de reset van je bedrijf. Het is een kans tot verdere professionalisering. Pak die kans!

Reset is regeren
Tijd om met z'n allen met de ragebol door de onderneming te gaan en nieuwe stromen uit te zetten. Nieuwe markten aan te boren, nieuwe netwerken op te zoeken(want de oude volstaan niet langer) en marketingtools in te zetten.
Ondernemers ga voor je bedrijf. Investeer in de kwaliteiten van je medewerkers ontneem ze die niet. En zie en benut kansen, want vooruit zien is regeren. Maak van recessie progressie!

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Sees-coaching, 21 mei 2010


Geplaatst in de categorie: economie

3.6 met 5 stemmen 343Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)