Inloggen
voeg je column toe

Columns

Op de plaats; rust!

Niets is heerlijker dan toe te geven aan je innerlijke stem die op gezette tijden om de hoek kijkt en je lichaam tot rust maant. Na een drukke periode hoor je dat stemmetje dat vraagt om pas op de plaats te maken, even gas terug te nemen. Tijd voor jezelf; stilte, gezelligheid of juist berusting.

Zo ook de voetballers op het wk die terecht of onterecht loungen in dure hotelkamers met een Franse finesse. Of de voetbalvrouwen die genieten van 'hun mannen' op het veld, onderwijl vanaf de loveseat nippend aan een Afrikaans drankje met komkommerschijfjes op de ogen en oordoppen in tegen de vuvuzela's.

De jeugd maakt zich op voor de lange zomervakantie die in minder dan een week voor een groot deel van Nederland aanvangt. Volwassenen genieten na hun werkdag in een luie stoel op het terras, terwijl de ouderen vanaf een bankje in het park een praatje maken met voorbijgangers.

Jan Peter Balkenende leunt op zijn Bianca en prachtige dochter en beraadt zich over reisgidsen en komende musicals nu hij minister-president af is. Cohen, Halsema, Pechthold en Rutte hebben eerst nog de bank van de informateur te overbruggen voordat zij met tentje en hobbezak op vakantie gaan. Wilders is zijn koffers noodgedwongen al aan het pakken, zich berustend op de democratie in Nederland.

We hebben met z'n allen rust verdiend in deze hectische maatschappij. Het leven is veel meer. Neem op tijd pas op de plaats. Geniet en leef!

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Sees-coaching, 22 juni 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 8 stemmen 108Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)