Inloggen
voeg je column toe

Columns

Mobiele eenheid.

Bij het boodschappen doen, val ik midden in een telefoongesprek wat gevoerd wordt door een voor mij onbekende dame, leve de mobieltjes. Ondanks dat ik niet probeer te luisteren, lukt me dat maar deels. Dan valt me op, dat de dame in kwestie een leerling aan de telefoon heeft die ‘nog’ niet gehoord heeft of ze al dan niet geslaagd is.

Dat is bizar, want de vakanties zijn allang begonnen de scholen zijn hermetisch gesloten en de datum waarop de uitslagen bekend zouden zijn gemaakt tja, die zijn allang verstreken. En ineens denk ik terug aan de wacht op uitslagen van mijn eigen kroost, we zaten bovenop de telefoon, keken ernaar of dat het rinkelen zou beïnvloeden, hoopten telkens, als ie rinkelde dat het hét gesprek zou zijn, want tja, als je gebeld werd, dan was je geslaagd.

Uiteindelijk is alles goed gekomen, kinderen zijn geslaagd, maar ik had niet graag in de schoenen gestaan van die ene leerling of leerlinge, die dus een paar weken in het ongewisse is gebleven en vanmiddag bij het boodschappen doen van de mentor, pas te horen kreeg, dat men inderdaad geslaagd was. Toch fijn dat er mobieltjes zijn! Maar raar is het wel!

Schrijver: An Terlouw, 18 juli 2010


Geplaatst in de categorie: school

4.0 met 1 stemmen 570



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)