Chemicalievrije delicatesse uit Ecuador
Delicaat
Voor diegene die eens wat anders wil dan de Nederlandse rauwkostsalade, zijn we bezig om een nieuw product binnen te schepen; de eetbare roos. Vanuit Ecuador willen we eetbare rozen importeren om lekker te vermengen in de Hollandse krop en doen we op het rosegebeuren een tomaatje met een hard gekookt eitje. Ik zeg: smakelijk!
Toef
Het kan nog beter, alcoholische rozenblaadjes die in je borrelglas drijven en die je met het ijsklontje tussen je tanden kunt wegslurpen. Klinkt heerlijk toch? Zou er ook verschil in rooskleur en smaak mogelijk zijn? We willen het geheel natuurlijk wel completeren.
Planet
Het mooie van de eetbare roos is dat de bloem chemicalievrij is. Klinkt vriendelijk voor het milieu. Dat is echter niet de achterliggende gedachte. De gedachte die er achter zit, is logischerwijs dat mensen gifvrij willen eten.
Dus we snijden gezellig de rozenstruiken af en laten de verse rozenblaadjes met of zonder drankje door onze spijsvertering glijden. Hoe milieuvriendelijk is dat?
Wij als importeurs maken extra gebruik van vervoer in het water en in de lucht, extra verpakkingsmateriaal en toevoegingen. Hoe milieuvriendelijk is dat?
People
Ecuador verwacht veel van de eetbare roos. Ze hopen de markten te gaan bestormen met dit nieuwe product. Gelukkig is het kweken van de eetbare roos mensenwerk en vraagt het veel menselijke verzorging omdat het een organisch product is. Hopelijk wordt 'het gat in de Ecuadoraanse markt' een mooie bron van inkomsten voor de bevolking en versterkt het de plaatselijke economie.
Inzender: Sees-coaching, 17 september 2010
Geplaatst in de categorie: actualiteit