Inloggen
voeg je column toe

Columns

Angstige momenten

Hoe snel kan er iets mis gaan, heb je zelf dingen niet in de hand, blijkt uit het volgende, kleinkind van drie jaar zit op zwemles en moeder is met haar kleine zusje in de daarvoor bestemde ruimte om te kijken naar de vorderingen van haar oudste. Ze is bezig in het water als haar jongste haar eventjes afleidt, draait zich dus om en draait vervolgens weer terug om tot de ontdekking te komen dat de oudste niet meer in het zicht is!

Wel ziet ze, dat er een badmeester met een soepele duik het water inspringt en even later met haar dochter boven water komt. Er spoelt een golf water uit de mond van de kleine, die naar later blijkt juist op de plek staat waar de waterval zich bevindt, die normaliter uit staat als de kleintjes in het bad zijn voor de les.

Wanneer dit ding door een handeling van wie dan ook, gaat spuiten, blijkt de kleine meid er net onder te staan, en geeft het ding blijkbaar zoveel kracht dat ze er niet meer uit zichzelf onder vandaan kan komen. Een oplettende ( godzijdank) badmeester zag dit wel en haalde haar eronder vandaan.

Deze zaak is met bibberende benen en een zwaar hart weliswaar goed afgelopen, maar ineens moet ik denken aan de man, die voor een verjaarspartijtje met een aantal kinderen naar het zwembad ging, daar liep het minder goed af en verdronk er een knulletje, van zeven jaar, de man wordt doodslag ten laste gelegd omdat ie in de sauna zat, tijdens het ongeval, maar ik vraag me alleen af: waar was de badmeester op dat moment? Waar was de toezicht?

Je kunt dingen niet altijd besturen of zelf in de hand hebben en een foutje zit in een klein hoekje, misschien had ik er anders over gedacht als er bij ons ook iets ernstigs was gebeurd, maar ik kan me wel voorstellen dat er twee kanten aan het verhaal zitten, of heb ik nou makkelijk praten?

Schrijver: An Terlouw, 3 okt. 2010


Geplaatst in de categorie: kinderen

3,0 met 1 stemmen 367Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)