Inloggen
voeg je column toe

Columns

Naturel

Vrouwen hebben het niet zo op naturel. Maar volgens mijn boyfriend doen kleren en make-up niet ter zake. ‘Het gaat erom hoe je er daaronder uit ziet,’ zegt ie, ‘en hoe je je beweegt. De glans van je ogen en hoe je kijkt. Daar val ik op.’

Maar zijn mannen wel te vertrouwen als het aankomt op womenthings? Misschien niet helemaal en altijd. Maar wie is er wel altijd te vertrouwen? Vrouwen zeker niet. Als je de glossy’s mag geloven draait het in het leven om mode en make-up.

Sinds ik mijn Canadese vriend ontmoette weet ik wel beter.

Hij is zo eerlijk om mij veel te vertellen over wat in zijn mind omgaat. En die van zijn vrienden en collega’s. En zo heb ik een redelijk compleet beeld gekregen van wat er speelt in de breinen van die meest wonderlijke wezens die denkbaar zijn: mannen.

Wat gaat er om in the mind van de gemiddelde hetero man? (By the way: ook van die zogenaamde gay mannen die doen alsof ze dat zijn om dichter in de buurt van vrouwen te komen. )
In hun brein speelt een centraal thema een allesbepalende hoofdrol: de vrouw.

En dan bedoel ik beste lezer en vooral lezeressen, de vrouw zoals ze van nature is. Sure, zegt mijn vriend, mannen worden aangetrokken door mooi opgemaakte ogen maar ze zijn niet gek. Meteen vragen ze zich af hoe ze eruit ziet zonder make-up. Ook zegt ie: een vrouw in een aardappelzak gekleed die zich elegant beweegt is duizend keer sexyer dan een dame in avondjurk met plompe motoriek. Wat je zegt, hoe je het zegt, wat je doet en hoe je het doet en sure wat je van moeder natuur meekreeg en hoe je dit in de strijd werpt – that's what a woman is in the eyes of a man. En voegt ie er aan toe (wat niet hoeft van mij): als ze een wind laat of naar zweet ruikt als ze actief is - no problem.

Forget all about make-up, dure kleding en de hele lingeriesantenkraam. Sorry middenstand en fabrikanten, het is niet anders.

Schrijver: Kary Kepla, 18 Oct. 2010


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.1 met 8 stemmen 192Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)