Inloggen
voeg je column toe

Columns

Regen en ik

Een vochtig weekend, regen, regen en nog eens regen en begrijp me niet verkeerd, ik heb helemaal niks tegen regen, absoluut niks, ik vind regen helemaal niet erg, het heeft iets rustigs, het heeft iets, waarvan je zegt: lekker je hoeft niet naar buiten, maar ik moet zeggen, ook al zou ik naar buiten moeten dan kan die regen me ook niet zoveel schelen, dan nog vind ik regen niet naar of vervelend, gestaag vallen de stralen naar beneden.

Dan bedoel ik geen zonnestralen, alhoewel ik die vanmorgen ook al heb waargenomen, neen, de regenstralen, kletteren met regelmaat van de klok naar omlaag en als ik naar buiten kijk zie ik aan de ene kant een blauwe lucht, zo eentje die doet vermoeden dat het schitterend weer is, waar nog net de zon zich niet laat zien, maar ik weet dat aan de andere kant van het huis een inkt zwarte lucht hangt waar dus die enorme watermassa’s uitkomen ook wel regen genoemd.

Die lucht trekt vanzelf over en dan is de andere kant natuurlijk ook zwart, da’ s een kwestie van eventjes wachten. Maar als gezegd, ik heb niks met regen, kan er soms ook wel om lachen, en vind het ook niet erg om in een bui te lopen, nee hoor echt niet. Dan hoeft er niet eens een paraplu aan te pas te komen, want weet je, ook al heb je dat ding in je handen, je zult je bovenkant wel droog houden maar dat is geen garantie dat je helemaal droog aankomt waar je zijn moet, geloof mij maar.

Als je namelijk op de stoep loopt zijn er nogal wat automobilisten die er een hobby van maken om door de immense plassen te rijden en dat het liefst met een bloedvaart, en dat betekend dan weer dat je helemaal zeiknat bent en dat is nou net iets minder dan dat ik bedoel.

Regen kan op je gezicht lekker aanvoelen, en dan bedoel ik niet die striemende gemene stralen want die zijn er natuurlijk ook nee ik bedoel gewoon een simpele regenbui zo van 13 in een dozijn, een bui, een gezicht eerst droog en dan ineens drijfnat, omdat het gaat regenen en dat geeft dan helemaal niks. We worden nat en vroeger zeiden ouders: daar groei je van, nou dan heb ik vast en zeker erg veel in de regen gelopen want mijn lengte is 1 meter 90, kun je wel nagaan wat ik gedaan heb vroeger?

Geen aversie opgebouwd tegen de regen, nee hoor ben je mal, maar wat ik niet helemaal begrijp is: als klopt wat ouders vroeger zeiden, waarom is dat groeien dan gestopt, want het regent nog steeds, ik loop er nog steeds in en nou krimp ik!

Schrijver: An Terlouw, 25 okt. 2010


Geplaatst in de categorie: vrouwen

2,3 met 6 stemmen 801Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
27 okt. 2010
Ja, die ouders van ons speldden wel eens een leugentje om bestwil op onze mouw en dan je tot je schrik er achter dat je dat bij je eigen kinderen ook doet of hebt gedaan maar ik ben het eens - let the sun shine in, heerlijk die malse regenbuitjes!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)