Inloggen
voeg je column toe

Columns

Het is goed

Het begint goed. De 'toekomst' heeft er zin in. Net de laatste kruimeltjes brood vluchtig weg gebikkeld. Dat 30ct blikje cola light in 1 teug weg gedronken. De pas is ingezet. Op weg naar die ene plek. Tickets afgerekend en het mag beginnen. Die ene glimlach bij de garderobe maakt dat 'dat' gevoel weer terug komt. Tas is opgeborgen, jassen opgehangen. Dan opent de arena haar deuren.

De sfeer is gezet. Eenheid het sleutelwoord. Er wordt gegroet, omhelst. Eén en al passie voor dat ene ding. The rhythm, the beat, net zo natuurlijk als adem halen. De ingewikkeldste kunsten worden vertoond. De raarste capriolen worden uitgehaald. De vloer moet het ontgelden. Maar men is blij. 't Is goed.

The dj is getting it started. The funky drummer goes wicked. De strijders betreden het slachtveld. Het is aan! De ooooh's en aaah's vliegen je om de haverklap om de oren. Salvo's worden in rap tempo, zonder medelijden, op elkaar afgevuurd. Eén en al passie voor dat ene ding. Men is gelukkig. 't Is goed.

De 'master of ceremonies' zweept het publiek op. Respons laat niet lang op zich wachten. Men wilt meer, men wilt beter. De spanning neemt toe. De adrenaline pompt door het lichaam. De funky drummer staat op en laat z'n handen nog harder werken. De dj verdwijnt geheel in zijn eigen wereld. De sfeer nog intenser. Caught up in the moment. 't Einde nog lang niet in zicht. Men is tevreden. 't Is goed.

Het moment suprême is in zicht. Als een tank, gevuld met hoop, worden de laatste trucs uit de toverdoos tevoorschijn gehaald. Die laatste paar inspanningen, die moeten bepalen wie als heer en meester gekroond, met een pot jam (tja), het strijdtoneel mag verlaten. Men is vol verwachting. 't Is goed.

De funky drummer slaat zijn handen beurs en blauw. De dj verschroeit zijn platen. De 'master of ceremonies' stelt zijn keel op de proef. 't publiek houdt 't niet meer. De strijders persen hun laatste zweetdruppels uit. De hoog geëerde jury spreekt, unaniem, haar vonnis uit. Men is gelukkig. De tevredenheid uit zich in het geklap. Het vonnis is naar verwachting. 't Is meer dan goed!!

Die gedeelde passie kent geen onderscheid. Vandaag wint iedereen.

En de 'toekomst'. Ja, zo naïef als ze is, heeft zin in meer. Zin in beter. De tijd zal het leren..

(vind mij ook hier: jermaine-aromatisch.blogspot.com)

Schrijver: Jermaine Aroma, 5 november 2010


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.0 met 5 stemmen 433Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)