Inloggen
voeg je column toe

Columns

Grappig en lachen

Grappig toch? Een paar weken geleden, stond er een file voor de brug, een van de wachtende automobilisten zag een collega een aantal wagens voor hem wachten en dacht: ik haal een geintje uit, hij stormde uit de auto met een plastiek kindergeweertje (niet van echt te onderscheiden), trok het portier van de auto van zijn collega open en brulde hem iets toe …grappig voorval toch?

Om je rot bij te lachen, echter: de automobilisten die in diezelfde file stonden, schrokken zich het apezuur en een aantal van hen was in staat om het alarmnummer te bellen en te vertellen wat er voor hun ogen gebeurde.

Nog steeds grappig?

Dan ga ik nog even door. Er stond een naam van het bedrijf op die auto’s natuurlijk en alras was men erachter om wie het ging, want tja, op een goed moment gaat die file weer aan het rijden, tenslotte hoef je niet oeverloos voor de brug te wachten, anders zou je tenslotte nooit op de plaats van bestemming aankomen.

Als gezegd: de man met het namaak pistool- geweer stapte na de hilarische actie weer achter zijn stuur niets vermoedend van wat ie had aangericht. Want het was allemaal zo grappig… toch?

Minder grappig werd het toen het verhaal een staartje kreeg, waar hij nog lang over zal nadenken, namelijk: de politie vereerde hem met een bezoekje, hij werd gearresteerd en zijn ‘wapen’ werd in beslag genomen.

Dat was niet echt om te lachen, nog minder was het om te gieren, toen bleek dat het allemaal om een grap ging, dat de gehele actie op hem zou worden verhaald, met andere woorden, de grap wordt duur betaald, want tenslotte werd er een compleet team politieagenten uit de kast getrokken die geen van allen wisten dat dit een verhaaltje zou kunnen zijn dat om te lachen was…en de automobilist?

Die heeft kiespijn!

De ironie van de zaak is, dat van dit soort acties niets wordt geleerd. Een paar studenten moesten in Rotterdam een You Tube filmpje opnemen en deden dit met bivakmutsen op een metrostation, er waren nogal wat mensen die zich te barsten schrokken, de vier zijn aangehouden.
Zou het tegenwoordig zo moeilijk zijn om gewone logische grappen uit te halen, of is dit teveel gevraagd? Want oh wat hebben we gelachen!

Schrijver: An Terlouw, 18 november 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 5 stemmen 2.752Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)