Inloggen
voeg je column toe

Columns

Hart- operatie

Het maffe van deze tijd is, dat er zoveel nieuws binnenkomt, dat er vanuit alle windrichtingen feiten bij de mens binnenkomen, dat er welhaast geen normale schifting te maken is, zo leert de mens er natuurlijk wel iedere dag dingen bij, maar ik vraag me wel eens af, hoeveel kan er in de hersens van de mens worden gestopt?

Nou is iedereen weer in rep en roer omdat er op de t.v. een heuse hart- operatie te zien is, met alle toeters en bellen die erbij horen en ik moet eerlijk zeggen, dat er diverse kanten aan dat verhaal zitten. Natuurlijk is het eng om te zien, tenslotte was mijn eigen eega ooit ook een van die mensen die helemaal open lag, zodat er aan zijn hart gesleuteld kon worden.

Natuurlijk is het de mensen met de neus op de feiten drukken, omdat een gezonde levensstijl er natuurlijk aan bijdraagt dat je dit soort enge operaties niet hoeft te doorstaan, normaal gesproken dan. Want wat is tegenwoordig normaal? Wat is tegenwoordig gezond, vraag ik me af.

Voor wat betreft die uitzending, er zit een knop op je afstandbediening, tenminste dat neem ik aan, want ik ben niet zo thuis met dat ding, maar in elk geval kun je bepaald geen keuzes maken als het gaat om een programma op de televisie, er zitten bijkans honderden netten op die kast, eventjes heel iets anders dan jaren geleden Nederland 1 2 en 3 + het feit dat je netjes de afstand tussen de stoel en de tv. moest overbruggen om het ding niet alleen op een ander kanaal te zetten, dit gold toen ook nog voor het geluid en voor het aan en uitzetten van de kijkkast.

Maar ik dwaal af van waar ik over begon en dat is dat er een heuse open hartoperatie te volgen is op de tv en weet je, als je niet tegen zoiets kunt, dan doe je wat ik doe als er voetbal op diezelfde tv komt, want als we praten over een slagveld dan hebben we zeker nog nooit goed gekeken naar een pittige voetbalwedstrijd?

Hoeveel bloed er kan vloeien en is het niet tijdens de wedstrijd, waarin wordt pootje gehaakt, waarin wordt gespuugd waarin wordt gebeten en geschopt waarin mensen worden onderuit gehaald, nou dan weet ik niet welk slagveld er intenser kan zijn, of is dit nou wat men bedoeld met: mensen met hun neus op de feiten drukken?

Er komt teveel nieuws binnen en dat heeft allemaal met de tegenwoordige tijd te maken, niemand is eender en allemaal hebben we rechten, tenzij je diezelfde rechten met voeten betreedt want anders wordt het tegen je gebruikt, maar wat ik wil zeggen is dit: iedereen kan keuzes maken dus als je niet wilt zien wat een ongezonde levensstijl met je kan doen, en ik zeg nadrukkelijk kan doen, zet dan je tv gewoon op een andere zender, of zet hem uit!

Makkelijk toch? Succes!

Schrijver: An Terlouw, 25 november 2010


Geplaatst in de categorie: lichaam

3.0 met 2 stemmen 243Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)