Inloggen
voeg je column toe

Columns

Fatsoen moet je, behalve Gert Koopmans, gewoon doen..

CDA-kamerlid Gert Koopmans zat bij Pauw & Witteman afgelopen dinsdag. Ik had nog nooit gehoord van de man, maar dat hiaat heeft hij inmiddels voorbeeldig opgevuld.

Mooie man, die Gert. Een man met visie. Een man die, nu condooms onder strakke begeleiding van de Paus zijn toegestaan, meteen kansen ziet in de webwinkelindustrie.
Die gaat straks gewoon een gevarieerde condomerie openen op internet. Ja, je heet Koopmans of niet.

Maar nu is hij even bezig uit te leggen dat er minstens vijftienduizend ambtenaren de zak moeten krijgen. Hij vertelt het met een opgetogen en blij gezicht.
Hij roept nog net niet hoera maar vraagt zich wel af waarom Pauw & Witteman geen slingers en ballonnen hebben opgehangen om dit doortastende initiatief luister bij te zetten.
'Ja, het moet gewoon economischer kunnen. Departementen kunnen worden samengetrokken. Elke departement heeft nu een fitnesscentrum. Waarom?? Er zijn fitnesscentra genoeg in de stad.'
Hier zie je weer dat doordenken van Gert.

Hij kucht even. Alsof hij nog iets wilde zeggen: 'eruit met dat zooitje luie ambtenarengebroed'.
Zoiets.

Daarna is heer Johan Derksen aan de beurt. Derksen gaat over voetbal. Hij vindt dat het WK 2018 niet in Nederland georganiseerd moet worden. Dat gaat miljarden kosten zegt hij. Vijf nieuwe stadions à achthonderduizend euro bijvoorbeeld.
Bovendien is de FIFA giga corrupt. Daar wil je geen zaken mee doen als fatsoenlijk mens.
'Niet mee eens!, kraait Gert Koopmans. 'Het is toch heerlijk zo'n feestje. Dat mag best wat kosten. En het moet maar worden bewezen, die corruptie'

Dat mag best wat kosten!

Tussen twee ademhalingen door zet heer Gert Koopmans, vanwege de bezuinigingen, even 15.000 ambtenaren aan de kant die maar moeten zien hoe ze terecht komen. Postbodes liggen onder vuur, de armoede in Nederland is sterk stijgende en ene Gert Koopmans, bijnaam, de gediplomeerde leegschedel, zit juichend het WK-geld-over-de-balksmijten te promoten.
Wat was de lijfspreuk van het CDA ook alweer? Fatsoen moet je gewoon doen?

VUILNISMAN!! MAG DEZE ZAK OOK MEE!!!

Schrijver: paco, 3 december 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

3.5 met 13 stemmen 600Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)