Inloggen
voeg je column toe

Columns

Groots (s)topper Femke Halsema

Link van links
Femke Halsema heeft zojuist bekend gemaakt dat zij partijvoorzitter Groenlinks af is. Ze kiest voor een midlifecrisis naar eigen zeggen. Femke Halsema in een midlifecrisis moe van alle politieke geneuzel het afgelopen jaar? Die link komt niet voor in de vocabulaire van Halsema. Femke kent alleen de link van links.

Vervroegde kerst
Zou Halsema ook besmet zijn met het kerstvirus? De tijd van bezinning. De tijd van gezelligheid en saamhorigheid thuis? Gezellig met het gezin om tafel aan de Monopoly of misschien wel Giebelen. Ze kiest om te stoppen bij aanvang van de kerstvakantie als starter van haar vervroegde kerstdiner. Zou er een koud voorgerecht volgen? Ik verwacht een warm aperitief of een heel mooi hoofdgerecht met een mierzoet dessert als afsluiting.

Communicator
Ik ben geen Groenlinks-aanhanger, maar heb diep respect voor de terrier Halsema. Wat een bijtertje en bovenal doelgericht mens! Communicatief onverstoorbaar en zo ongelooflijk goed gewoon!
Twitteraar, partijvoorzitter, multitasker, gastspreker, moeder, vrouw, vriendin en ongetwijfeld nog veel meer, maar voor mij meest bekend en best Nederlandse communicator.

Respectwaardige (s)topper
Femke heeft het goed gedaan. Een warm gespreid bed voor haar opvolgster, een partij vol vertrouwen achter zich latend, kiezend voor haar eigen volgende levensstap. Die van hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg is voor haar een wezenlijke. De Leonardoleerstoel voor mij persoonlijk heel voornaam.

Femke, bedankt; het gaat je goed, neem je tijd je bent een respectwaardige (s)topper!

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Sees-coaching, 19 december 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

3.3 met 11 stemmen 567Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
20 december 2010
Femke vond ik mooi, integer, slim en beginselvast. Kom daar maar 'es om tegenwoordig. Toch vond ik haar niet echt sterk. Om haar bleef toch te veel het aureool hangen van een intellectueel en een vertegenwoordigster van de Amsterdamse grachtengordel om de grote massa aan te spreken, dit i.t.t. iemand als Jan Marijnissen. Bovendien besloot zij in 2006 ook té gemakkelijk om niet mee te doen aan de coalitiebesprekingen, waardoor GroenLinks een oppositiepartij bleef. Hopelijk doet Jolande Sap het beter.
Naam:
amanda malinka
Datum:
19 december 2010
Email:
amandamalinkalycos.com
Ja, mooi stuk. Femke mocht er zijn daar!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)