Inloggen
voeg je column toe

Columns

2010-2011

2011 is gestart, met veel knallen, veel vuurwerk veel tam- tam drank en oliebollen, en als iemand die niet lustte, tja dan zijn er ook nog appelflappen en wat dies meer zij.

We zijn aan het begin van een nieuw jaar en ik hoorde al melden dat er geen goede voornemens genomen zouden worden, maar ach, waarom zou een mens een goed voornemen hebben, als het toch niet zou worden nageleefd? Het moet wel een doel dienen natuurlijk en tja als dat doel dan met voeten wordt betreden, tja dan heeft een goed voornemen zijn doel niet bereikt.

Je kunt een doel op vele manieren bereiken, bij voetbal doen ze hun best om met een bal een doel te bereiken, en je kunt ook een schot voor open doel geven, maar dat is meer een opmerking als mensen niet zo goed naar je luisteren, dan geef je ze een hint en brengt dat subtiel, en als je dan zo’n subtiele hint geeft, dan kan het wel gebeuren dat mensen snappen dat iets niet helemaal goed is of in de haak, net zoals je dat interpreteert.

Desalniettemin is een nieuw jaar gestart en op het moment dat ik dit schrijf, zitten we nog met zijn allen in 2010, terwijl de knallen driftig door het luchtruim vliegen, de vuurpijlen niet eens afsteken tegen de avondlucht, want het is tenslotte nog volop dag, maar ja de jeugd heeft alvast een begin gemaakt met het oude jaar afsluiten en beginnen daar het liefst zo vroeg mogelijk mee. Geld speelt geen rol, bij de verkoop van vuurwerk, ook zoveel heeft iedereen wel meegekregen, want bij de verkooppunten bleken er genoeg mensen te zijn die voor honderden euro’s aan dat spul hadden gekocht, op het moment dat ik dit schrijf, hebben ze het grootste deel van dat geïnvesteerde fortuin nog in huis, maar op het moment dat ik dat aan U vertel, tja, dan zijn al die flappen de lucht in, even een vuurtje en pfff weg geld, zo simpel ligt het.

Zonde he? Maar ik moet wel zeggen, dat het vuurwerk op zich een mooi gezicht is, alleen het is zo snel en zo ontzettend snel voorbij, dat ik er niet aan moet denken om je geld in de lucht te zien opgaan.

Ik hoorde op het nieuws dat er in Sidney voor miljoenen aan vuurwerk aan de Harbour brug was bevestigd, men mag daar zelf blijkbaar geen vuurwerk afsteken en dus doet de overheid dat, voor miljoenen, maar tijdens het kijken naar het nieuws kwam ik er ook achter dat er in Australië overstromingen plaatsvinden waar de honden geen brood van lusten, wat me ertoe brengt om te zeggen, kijk, 2011 is gestart, met veel vuurwerk en veel tam tam, al dagen van tevoren, en er werd grof geld aan uitgegeven, geld wat men zelf heeft opgehoest, op welke manier dan ook, maar ik denk toch ook aan al die mensen die aan de andere kant inmiddels veel eerder dan wij begonnen zijn aan datzelfde nieuwe jaar en vraag me dan af, zou dat geld niet beter besteed zijn, als men had ingebonden, als men geen vuurwerk had gebruikt maar dat geld beschikbaar had gehouden voor de wederopbouw van al die mensen die getroffen zijn door de wateroverlast?

Ach en zo zal er altijd wat te overdenken zijn, er zal altijd iets zijn, wat de een prima vind en de ander waardeloos. Er zullen altijd meningsverschillen blijven, en er zullen altijd jaarwisselingen zijn, waarbij vuurwerk en champagne de hoofdrol spelen al dan niet gepaard met goede voornemens, ik wens iedereen een bijzonder gezond, gelukkig en voorspoedig 2011, en hoop dat de mensen met de goede voornemens, er ook wat van maken!

Succes!

Schrijver: An Terlouw, 1 januari 2011


Geplaatst in de categorie: tijd

4.5 met 4 stemmen 270Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)