Inloggen
voeg je column toe

Columns

Concrete hulp

Hans Mooi, snelsonnettendichter op www.gedichten.nl , heeft na zijn studie Spaans vrijwilligerswerk in Nicaragua gedaan om zo zijn Spaans te onderhouden. In Masaya kwam hij in contact met een schooltje voor straatkinderen.
De eerste keer dat hij het schooltje bezocht, trof hij als inventaris achttien stoeltjes en één schoolbord aan: meer niet! Dit schooltje is voor alles afhankelijk van buitenlandse fondsen.

Van vrienden en bekenden heeft Hans vorig jaar geld meegekregen om daar te besteden. Hij heeft daardoor kunnen zorgen voor het opknappen van de wc’s, plaatsen van een basketbalinstallatie, aanschaf van leesboeken, een boekenkast, tekenspullen en schrijfmateriaal.
Hij heeft een schoolreisje naar de oceaan georganiseerd voor deze kinderen, die amper buiten hun woongebied komen.
Ook heeft hij een plaatselijke psychologe kunnen aannemen die acht uur per week actief is in het schooltje en zich bezighoudt met supervisie geven aan de juf, contacten onderhouden met de ouders en observeren van de kinderen. Deze initiatiefrijke mevrouw heeft het afgelopen jaar diverse projecten georganiseerd op het gebied van hygiëne en gezondheid.

Hans gaat nu voor de derde keer naar Masaya om weer geld te besteden aan verbetering van de inventaris en het schoolmateriaal en om met de psychologe te evalueren wat er is bereikt en plannen te maken voor het komende jaar. Ook zou hij het zinvol vinden om geld te reserveren om haar voor langere tijd voor het schooltje te laten werken.

Wie geld geeft voor dit project, kan zeker zijn dat 100% van het geld ter plekke wordt besteed aan zaken die nodig en structureel zijn. Hans betaalt zijn kosten voor reis en verblijf uit eigen zak.

Wie wil bijdragen kan een bedrag storten op rekening 1447565 t.n.v. J.W.Mooi, o.v.v. ‘straatkinderen’.

Wie op de hoogte wil blijven van zijn activiteiten en de bestedingen van het geld, mag bij de betaling zijn/haar e-mailadres vermelden.

Van harte aanbevolen door de redacties van de sites gedichten.nl en nederlands.nl

Schrijver: Redactie, 20 februari 2011


Geplaatst in de categorie: school

3.6 met 10 stemmen 377Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Theodora Mooi
Datum:
21 februari 2011
Email:
tgemooigmail.com
Een mooie column! En... na de woorden de daden!!
Naam:
J.de Groot
Datum:
20 februari 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Deze column noem ik nou concrete hulp voor het project van Hans Mooi.

Elke euro is er een!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)