Inloggen
voeg je column toe

Columns

Werk

Vorige week is het 15 jaar geleden dat Dave zijn ontslag kreeg bij Fokker. 16 maart 1996 was de dag dat hij een brief ontving dat hij, net als heel veel anderen, niet meer welkom was bij Fokker. Definitief ontslagen dus.

Ik zie hem die dag nog zitten met de brief in zijn hand. Een beeld dat in je netvlies staat. Dave staat voor zijn werk en dit was de grootste ellende die hem kon overkomen. Hij is geen slijmertje die via ellebogen werk hogerop wil komen.
Dave kreeg een paar weken later een brief van Defensie. Of hij interesse had om naar informatiedagen te komen. Wat doe je? Je hebt een koopwoning en een gezin. Kinderen die hun zakgeld in willen leveren en een zoon die denkt dat je echt met al je meubels op straat komt te staan. Dave en zijn vrouw hebben er ernstig over gesproken en besloten deze uitdaging aan te gaan.
Defensie was immers een betrouwbare werkgever. Dachten ze. Dave onderging allerlei testen. Hij was de oudste van de groep en het viel niet mee. Wat was zijn vrouw trots op hem toen er gebeld werd dat hij met glans was geslaagd. Er was weer toekomst voor Dave maar het zou zwaar worden. Het huis werd te koop gezet en het hele gezin verhuisde in de zomer van 1997 naar een andere provincie. Dat viel niet mee. Dave en zijn gezin komen uit het westen en wonen nu 45 minuten van de Duitse grens.

Toch weet het gezin zich te handhaven. Behalve de dochter die weer terug naar het westen is gegaan. De overige gezinsleden wonen nog steeds in de plaats waar ze 14 jaar geleden naar toe zijn vertrokken. Nog steeds, zeg ik, want ook bij Defensie gaat er bezuinigd worden. Wordt Dave weer ontslagen ? Het zou bizar zijn, om dit nogmaals mee te maken. Over ongeveer 2 weken hopen ze meer te weten.

Schrijver: ria boogert, 22 maart 2011


Geplaatst in de categorie: werk

3.5 met 14 stemmen 248Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)