Inloggen
voeg je column toe

Columns

Mijn ziel onder mijn arm

Ik zit met mijn ziel onder mijn arm, tja waar zou ie anders moeten zitten, ik loop mijn benen uit mijn gat, een maffe uitdrukking is dat, want je benen uit je gat lopen, kan niet. Ik zit met mijn handen in het haar, ook een uitdrukking die is raar, want als je lang genoeg met je handen in je haar zit, heb je niet alleen hoofdluis, maar ook handluis, of werkt dat zo niet?

Op een oor na gevild, als je daar over nadenkt, dan is alleen dat oor nog aanwezig, en ineens moet ik dan aan Flappie denken, die als kerstmaaltijd werd opgediend. En zo kan het gebeuren, dat er zinnen en uitspraken de revue passeren, die, als je erover na gaat denken, kant noch wal raken en dat is er dan weer eentje, want kant noch wal raken, dan blijf je eeuwig dobberen. De woordkeuzes en spreuken zijn dermate maf dat er eigenlijk geen touw aan vast te knopen is, en dat is er dan weer een, want als je iets niet snapt, kun je altijd roepen, dat je aan het verhaal, juist ja, geen touw kunt knopen.

Jammer wel, want zo worden mensen op het verkeerde been gezet, is ook een leuke, want een verkeerd been, bij iemand die maar een been heeft, is toch een delicate uitdrukking, net als ziende blind dat is, je vraagt een blinde ook niet welke kleur mijn schoenen hebben toch? Dan moet je dat eerst wel hebben verteld.

En toch is het zo, dat wanneer we een uitdrukking gebruiken, we allemaal weten wat ermee bedoeld wordt, we weten allemaal wat het inhoudt als ik zeg: ik zit met mijn ziel onder mijn arm en dan hoef ik echt niet mijn arm op te tillen, nee hoor, iedereen weet dan dat ik daarmee bedoel dat ik niet weet wat ik moet gaan doen of wat ik zal gaan doen.

En mijn benen uit mijn gat lopen, dat is iets wat ik al helemaal niet doe, niet alleen omdat mijn benen zich daarvoor niet zouden lenen, maar ook omdat mijn benen zich gewoon niet uit mijn gat laten lopen, ze kijken wel lekker uit! Al met al denk ik dat ik nu maar iets zinnigs ga doen.

Schrijver: An Terlouw, 31 maart 2011


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.9 met 8 stemmen 308Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Qieneke Elzenhout
Datum:
31 maart 2011
Ha ha ha, ik lig in een deuk!

Beetje lastig liggen zo:-)
Naam:
J.de Groot
Datum:
31 maart 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Nou stukkie schrijven dan...?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)