Inloggen
voeg je column toe

Columns

De reis van haar leven.

Vandaag gaat ze de reis van haar leven maken. Een reis die ze, naar ons inziens, veel en veel eerder had moeten ondernemen. Echter koppigheid heeft haar 11 jaar lang tegengehouden.
We hebben het diverse malen tegen elkaar gezegd. Hoe hou je het vol om je dochter, schoonzoon en kleinzoon al elf jaar niet te zien.
Ze wilden er nooit over praten. Waren boos en gefrustreerd dat hun dochter elf jaar geleden naar Australië emigreerde. "Zij is weggegaan" werd er gezegd, dus ze bekijken het maar. Op onze vragen of ze niet benieuwd waren hoe ze woonden, hoe hun kleinzoon er nu uit zou zien werd niet gereageerd.
Dat manneke was 8 toen ze Nederland verlieten en hoe kun je nu als opa en oma boos zijn dat ze gaan emigreren. En al ben je boos, omdat je weet dat je ze gaat missen, dan heb je tegenwoordig toch veel middelen om er naar toe te gaan.

Maar goed, ze (onze schoonzus) gaat vandaag de reis van haar leven maken. Wat zijn we blij voor haar dat dit op haar pad is gekomen en dat ze nu kan gaan. Waarom gaat onze zwager niet mee ? Nog steeds koppig! En er tegenop zien dat hij weer afscheid moet nemen. Maar dat doen we elke dag van elkaar en of je dichtbij je kinderen woont,of ver weg er kan altijd iets gebeuren.

We moeten lachen om onze schoonzus, ze heeft haar dochter elf jaar niet kunnen knuffelen en vasthouden en dat gaat ze in 14 dagen tijd inhalen. Want ik had gelijk zei ze. Lijfelijk contact met je kinderen is toch veel mooier dan via een webcammetje naar elkaar zwaaien. Ze heeft het er ook al over dat ze volgend jaar weer gaat.

We hopen dat ze de schade in kan halen en dat ze inderdaad de komende jaren daar heen kan gaan. Ook hopen we dat onze zwager eindelijk zijn koppigheid eens laat varen en naar zijn dochter gaat om haar in zijn armen te sluiten.
Nu kan het nog en hij weet heel goed dat het ook een keer te laat kan zijn.

Schrijver: Ria Boogert, 6 april 2011


Geplaatst in de categorie: reizen

3.8 met 5 stemmen 297Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Qieneke Elzenhout
Datum:
9 april 2011
Dank je wel voor je reactie. Nu begrijp ik er meer van. Ik ken namelijk deze situatie zelf ook, vandaar dat ik het vroeg. Een mens is niet zomaar stijfkoppig. Het was en is zéker niet mijn bedoeling privé zaken te ontfutselen!
Naam:
Ria Boogert
Datum:
8 april 2011
Email:
riaboogert-udenhotmail.com
Beste Qieneke. Als je mijn verhaal goed leest, lees je ook dat de ouders stijfkoppige mensen zijn. Wij vinden het ook niet normaal dat ze nooit op bezoek zijn geweest. Het zijn mensen die zich christelijk voordoen, maar heel scherp met de tong zijn en daarbij mensen makkelijk kwetsen. Verder wil ik er niet op ingaan. Het is mijn verhaal. Ik zou zelf nooit zo handelen. Desalnietemin ben ik heel blij en dankbaar dat mijn schoonzus nu bij haar dochter is.
Naam:
Qieneke Elzenhout
Datum:
6 april 2011
Waarom wil een ouder een kind niet opzoeken of andersom? Dat vraag ik me af als ik een verhaal als dit lees.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)