Inloggen
voeg je column toe

Columns

De sleutel en de batterij

Leve de moderne tijd!

Met de auto boodschappen doen is een vast ritueel op de zaterdag, je hebt zo van die dingen die wanneer ze niet gedaan worden, je dag of weekend dan niet compleet is, dus proberen we zoveel mogelijk om de dingen te doen, waarin een beetje zeg maar, regelmaat zit. Of we een winkelcentrum ingaan zonder er iets te kopen, doet dan eigenlijk niet eens zoveel ter zake, het gaat meer om dingen samen te doen.

Zo ook deze zaterdag. We rijden weg en parkeren in de parkeergarage waar het rustig is, doen ons ding op het winkelcentrum en trekken weer richting auto als we klaar zijn. Aangekomen, drukt mijn eega op de alarm knop of hoe dat ding ook heten mag, omdat dan de portieren opengaan, echter in plaats van deuren open springt het alarm aan, en niet zo zuinig ook. Wat een pestherrie horen en zien vergaan ik voel me staan, daar in die garage want iedereen kijkt dan natuurlijk onze kant op, alsof we van plan zijn om een auto te stelen, maar aan de andere kant, het zou natuurlijk ook zomaar kunnen….

Er komt een man aangelopen die bromt: fijn hé, al die nieuwigheden en de moderne technologie, wat ik alleen maar kan beamen…het alarm zwijgt even, om vervolgens met volle kracht vooruit weer van slag te gaan. Het waait in de garage, maar in de auto zitten, die wel open is, maar niet wil starten ( omdat dan het alarm weer afgaat) is dus geen optie, want dan zitten we in de pokken herrie en dat is niet goed voor trommelvliezen, al helemaal niet voor mijn humeur.

Zoon gebeld en gevraagd wat te doen, krijg te horen dat schoondochter in de buurt is en dat die ons wel even naar huis komt brengen…maar hij verteld er niet bij, dat die nou juist op een braderie loopt en dat het daar heel druk is…na een half uur ,van ijsberen, want lopend blijf je tenminste nog een beetje warm, bel ik maar weer eens op, waar ze blijft, tja ze is nog steeds op de terugweg, want moest van de braderie af zien te komen en de auto, die staat natuurlijk een eind lopen van de braderie af, vanwege je raadt het al parkeerproblemen. Uiteindelijk is ze na drie kwartier ter plaatse en we stappen in, noodgedwongen de auto open achterlatend en hopend dat de boodschappen er nog in liggen als ie wordt opgehaald.

Want de reservesleutel moet thuis worden opgehaald, tja dat gaat zo als je tegenwoordig een moderne auto mag berijden, dan moet je niet alleen de standaard sleutel meenemen, neen, je moet de andere sleutel ook bij je hebben, want weet je, het batterijtje besloot leeg te wezen toen we liepen te winkelen, zonder dat ie daarvoor een seintje gaf, best flauw eigenlijk. Dus naar huis, die vermaledijde sleutel gepakt, ik bleef thuis en hij ging de auto ophalen. Die deed het meteen, inderdaad was ie leeg, de andere sleutel dan, maar als ik kijk naar het gehoorapparaat wat ie draagt, wanneer dat batterijtje leeg raakt, hoort ie een piepje, een teken dat het ding leeg aan het raken is, fijn idee wel…

Wat ik nog fijner zou vinden is: als in deze moderne tijd, een dure auto met dure apparatuur en een sleutel of eigenlijk twee wordt geleverd met een batterijtje, dat als die dingen leeg raken de enige manier om erachter te komen is: dat ie ’t domweg niet meer doet, op alarm slaat en niet eerder zijn mond houdt dan dat er weer een nieuwe batterij in gaat…we hebben in elk geval wel geleerd dat het handig is, als we de tweede sleutel ook bij ons hebben, want dat doen we normaal alleen als we met vakantie gaan wat me er toe brengt te zeggen: gelukkig dat we in ons eigen dorp waren, want wat als......

Schrijver: An Terlouw, 16 mei 2011


Geplaatst in de categorie: economie

3.6 met 7 stemmen 250Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
16 mei 2011
Email:
joke190411telfort.nl
An,iemand zou hierom gelachen hebben,
Moderne technologie....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)