Inloggen
voeg je column toe

Columns

Een 'normale' week?

Aan het begin van de week, weet je nooit wat er allemaal de revue zal passeren en natuurlijk is dat maar goed ook, soms echter wordt op het verkeerde been gezet, wanneer je aanneemt dat het wel een rustige week zou KUNNEN worden. Ik zeg met nadruk kunnen, want later in de week komen er zoveel dingen op het nieuws dat men een schifting moet maken wat er nu vermeldenswaardig is en wat niet. Wat te denken van het feit: dat ene Harold Camping voorspelde dat de wereld zou vergaan op een specifieke datum, afijn de dag brak aan, de dag verliep en de avond viel in, zonder dat er noemenswaardige dingen gebeurde en als klap op de vuurpijl, ging iedereen naar bed, omdat de wereld er nog gewoon was…diezelfde man, kwam later met het bericht dat ie zich vergist had in de datum, dus alle goedgelovigen en volgelingen van de man, weten nu in elk geval dat die datum verzet is naar later in het jaar.

Fijn als mensen zo gestructureerd leven en al precies weten wat het leven voor hun in petto heeft, nietwaar? Ophra zat er niet naast, die besloot na 25 jaar als presentatrice met haar show te stoppen, had een giga afscheid en nam een daverend applaus in ontvangst, de dame is beroemd en geliefd door niet alleen haar shows maar ook haar medemenselijkheid, waar menig mens nog wat van kan leren, tenslotte zit de wereld al zo naar in elkaar. Gewone mensen zoals jij en ik, zaten bij haar op de stoel, maar ook beroemde mensen die er genoeg waren en iets te vertellen hadden, een icoon, en gelukkig een icoon wat de meesten onder ons, wisten te waarderen. En dan: wat te denken van de nieuwe rage Planking, een idiote ervaring om waar je ook bent plat op je buik te gaan liggen, uitgevonden door een man die dezelfde achternaam heeft, er zijn dan altijd volgelingen die vinden dat ze dit op lugubere wijze moeten evenaren en doen dit soort acties het liefste op gevaarlijke plaatsen, zodat je als het ware “tussen 4 planken ligt” als je aan Planking hebt meegedaan, zeker als je dit soort dingen op treinrails of iets degelijks uitvreet! Mensen houden er gekke hobby’s op na!

Dan is ook nog steeds het land te droog, er valt te weinig regen, branden schieten als paddenstoelen uit de grond, de wind wakkert een vonkje aan en de volgende bebossing moet eraan geloven, we houden temet geen bomen meer over, zonde, heel zonde! Tegelijk met de branden valt bij iedereen de rekening in de bus, dat er waterschapsbelasting moet worden betaald, nou ik zeg je, die bedragen liegen er niet om, menigeen is zich van de hoogte te barsten geschrokken, maar ja, het is weer een soort van schatkist vullerij en we doen er allemaal aan mee, omdat het nu eenmaal zo gaat en zo hoort.

Het mooie bericht dat uiteindelijk Ratko Mladic is opgepakt zet de wereld ook weer even aan het denken, massamoordenaar en gevaarlijk sujet die zijn straf niet ontlopen zal, alleen is het zo jammer dat het zo vreselijk lang moest duren vooraleer hij te grazen werd genomen, waarbij we ook eventjes stil moeten staan bij het feit dat er nu wederom een kosten verslindend proces moet worden gevoerd, waarbij slachtoffers worden gehoord, waarbij alle narigheid weer moet worden opgerakeld terwijl iedereen weet wat ie uitgevreten heeft. De meest voordelige actie is volgens mij: opsluiten en de sleutel weggooien, en droog brood met water te geven, is ook het meest voordelige, want dan heeft ie in elk geval meer dan zijn slachtoffers want weet je, als je kijkt naar onze mooie rechtsstaat, en je ziet en hoort de berichten van de zwemleraar, die niet van verstandelijk gehandicapte kinderen af kon blijven, die komt er met een blauwe maandag zitten, vanaf, omdat er niet voldoende bewijs zou zijn, omdat die kinderen niet precies aan kunnen geven wat er nu precies gebeurd is, omdat die kinderen weerloos zijn omdat die kinderen blijkbaar geen stem in het kapittel hebben!

Nee, de rechtsstaat in ons land is niet altijd up to date is niet altijd eerlijk en is zeker niet altijd zo als het behoort te gaan, en nou weet is best wel, dat je schuldig bent tot het tegendeel is bewezen, maar bewijzen of niet, de zittingen kosten een vermogen, de tijd die erin gaat zitten is ook niet gratis, en toch: blijven de meeste boeven buiten schot, ondanks alle tijd en alle euro’s ten spijt. De wereld draait door, althans niet altijd, want de mensen van de flat waarvan de galerijen instorten, die mensen moeten op zoek naar een andere woonruimte dus voor hen stond de wereld eventjes stil en zo bedoel ik maar, aan het begin van de week, was er weinig tot niks en aan het einde van de week, kun je zoveel vertellen dat ik eigenlijk moet zeggen,
Wordt vervolgd en tot volgende week, tevens wens ik U een fijn weekend enne: hou het rustig, want de gekke dingen komen vanzelf, dat heeft u wel gehoord en daar hoef je niks voor te doen, dat doen anderen wel.

Schrijver: An Terlouw, 29 mei. 2011


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,7 met 7 stemmen 492Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
29 mei. 2011
Email:
joke190411telfort.nl
De dag van morgen....niets is zeker,
een duidelijke rode draad
in deze column!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)