Inloggen
voeg je column toe

Columns

Griekenland en geld

Een poos geleden heb ik al eens een opmerking gemaakt over de gratis krant die bij elk metro station weg te halen is, kost je niks, niemandal en mooier kan het welhaast niet oke, je moet er ff de deur voor uit en je moet geluk hebben dat er nog een exemplaar ligt, want zo langzaamaan heeft heel ons land in de gaten dat een abonnement veel geld is, en dat is tenslotte een eerste besparing.

Natuurlijk heeft ook iedereen het nieuws gevolgd v.w.b. het helpen van de Grieken, die zijn er dermate slecht aan toe, dat de EU heeft besloten om in te grijpen, een nobel streven, hartstikke mooi en heel erg menslievend, maar om je de waarheid te zeggen, zouden de Grieken er ook wijs aan doen een beetje mee te helpen met de economie weer een zetje te geven en dan bedoel ik geen zetje om een kontje te krijgen, maar dan doel ik op de Griekse Overheid, die toch wel heel erg veel steken laat vallen, want wat te denken van de kapitale blunder om overleden ambtenaren gewoon nog steeds op de loonlijst te hebben staan, of in dit geval op de pensioenuitbetalingslijst?

Als een bejaarde ambtenaar kun je blijkbaar niet dood, je kunt niet sterven, maar niks is minder waar, want de doden (over wie ik niks dan goed wil zeggen) die vangen nog steeds hun pensioen, de gepensioneerde ambtenaren, die bedoel ik dan in dit geval. Het krantenartikel liegt er niet om en het foutje kost de overheid een boel centen of moet ik zeggen euro's want er wordt gemeld:

ik citeer:

De Griekse overheid heeft de afgelopen jaren een ongewild genereus pensioen-beleid gevoerd. 4500 overleden ambtenaren krijgen nog altijd pensioen betaald.
Volgens minister van Arbeid Louka Katseli kost deze fout Griekenland meer dan 16 miljoen per jaar. Waarschijnlijk ging het mis omdat de autoriteiten de administratie slecht bijhouden.

De minister heeft beloofd maatregelen te nemen. Dat is mooi, heel mooi maar als je denkt dat we er nu zijn, nee hoor en zijn nog meer rare dingen die de Grieken uitgevonden hebben, want:

ik citeer:

Veel Grieken belazeren de boel door het overlijden van een familielid bewust niet aan te geven. De overheid betaalt het pensioen dan gewoon door.
Wat te denken van de volgende blunder:

ik citeer:

Mogelijk komen er nog meer lijken uit de kast: de overheid gaat nu onderzoek doen naar het verdacht hoge aantal gepensioneerden boven de 100. Want wist u al dat de Grieken er hartstikke oud worden ver boven de 100? 9000 Grieken die ouder zijn dan 100 jaar krijgen een pensioenuitkering. Ik vraag me af hoeveel er werkelijk zijn!

Het Ministerie van Arbeid wil de komende vier jaar 8 miljard euro bezuinigen. De Griekse overheid moet de uitgaven sterk verminderen om krediet te krijgen van de Europese Unie en het IMF.

Wat ik het meeste erg vind is dat ons land na de komst van de nieuwe munt die ik nu geen naam meer geef, alle zeilen bij moest zetten om het hoofd boven water te houden, dat iedereen een straat terug moest met inkomens, dat alles niet alleen maar duurder werd maar dat 100 centen ineens 300 centen kostte, omgerekend naar de nieuwe munt.

Nu zitten we opgezadeld met dat nieuwe ding, komen er van zijn lang zal ze leven niet meer vanaf, we helpen de landen in een EU-verdrag aan geld en die naaien en snaaien de boel aan elkaar door de doden te laten leven en dat kan helemaal niet, dat is in ons land onmogelijk, je kunt hier in ons land alleen maar de boel overhoop schieten, je kunt in ons land de sociale dienst bedotten door met een uitkering te werken, je kunt in ons land veel dingen uitvreten, maar een pensioen opnemen van een dode, neen, dat hebben de Grieken niet van ons geleerd.

En wij maar geld lenen aan een land dat zo zijn stinkende best doet om de boel te belazeren: het moet niet gekker worden!

Schrijver: An Terlouw, 12 jun. 2011


Geplaatst in de categorie: geld

1,8 met 14 stemmen 4.437Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
13 jun. 2011
En dan te bedenken dat zij de bakermat van onze beschaving zijn. Maar nu ik dat zo zeg: laatst toen ik Verhagen en Rutte samen zag, dacht ik al.....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)