Inloggen
voeg je column toe

Columns

Eerlijkheid

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat er mensen zijn die ik niet mag, zo eerlijk ben ik wel, dat ik voor mijn mening uit durf te komen, bijvoorbeeld dat Brard-figuur, die mogen ze voorgoed van de buis halen, had er nooit op terug mogen komen, verziekt mijn avond nog voor ie begonnen is.

Neen, ik vind het een naar mens, zonder uitstraling die ze misschien nog had kunnen oproepen bij de man die lepels zegt om te kunnen buigen, maar zelfs dat hielp niet. Nee, als men aan me vraagt, waar ik in geen geval naar kijk dan is dat een programma waar zij inzit, dus zodra dat gebeurt, wordt er gezapt, maar weet je wat nou zo raar is, dat er mensen zijn, die gewoon al die tijd dat dit mens in beeld is gaan zitten kankeren, op dat ene mens, en dat is ze me niet waard.

Ik wil het niet over haar hebben, want dan is mijn dag verknald, dan is mijn dag naar de knoppen, welke knoppen weet ik zo snel niet te bedenken, want er zitten tegenwoordig niet eens meer knoppen aan de radio, dus ook niet aan de televisie en als ik dat mokkel dus voorbij zie komen, die enkele keer dat ik tv kijk moet ik me tandjes zoeken naar de AB en voordat ik dat ding gevonden heb, is dat mormel al zolang in beeld dat mijn avond verknald is.

Dan heb ik nog de optie om de kamer uit te lopen, maar in de hoop dat ze snel uit beeld verdwijnt, loop ik wanneer ik de AB niet zo snel in beeld heb even naar de wc al is het alleen al om de nare gevoelens door de wc te kunnen spoelen, die ze bij me oproept, zo van daar ga je, ik spoel je door.

Jemig wat heb ik een hekel aan dat mens, je hele avond naar de knoppen en ik moet er niet aan denken, dat ze dat mokkel weer terug nemen in een actualiteitenprogramma, want menigeen zapt als een razende Roeland om haar maar niet in beeld te hoeven krijgen en weet je, je kunt genoeg van haar lezen, dat is al jaren zo.

Ik herinner me een affaire, dat ze vanwege schulden met haar spullen op straat stond, haar kind klein en ze was zo zielig, ja elke vrouw is zielig als ze op straat komt te staan, en zeker met een klein kind, maar zij haalde het nieuws, niet al die andere vrouwen die zich er bovenop knokten welnee.

Het mooiste van alles is toch wel, dat er zoveel mensen zijn die een hekel aan iemand hebben en er niks over zeggen, nou dat doe ik dus wel, maak van mijn hart geen moordkuil, maar verder wil ik er eigenlijk niks over zeggen, want dat heb ik nu wel genoeg gedaan, en mijn avond moet nog beginnen, ik wil het nog een beetje gezellig houden! Snap je?

Schrijver: An Terlouw, 9 juli 2011


Geplaatst in de categorie: sterkte

3.2 met 9 stemmen 368Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Sofie
Datum:
9 juli 2011
Email:
sofie.loddershetnet.nl
Uit het hart ( ook het m ijne dus!) gegrepen! Goed zo! Ben het met je eens in alle toonaarden! Weg van de buis dat mens!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)