Inloggen
voeg je column toe

Columns

Smeer'm

Toen ik laatst naar het journaal van sbs6 keek dacht ik eerst dat er een grap gemaakt werd: Sperma Smeren schijnt goed te zijn voor de gezichtshuid! Er werd zelf een deskundige over het desbetreffende onderwerp bijgehaald die beweerde het al járen te doen.

Ja, ook ik werd hier even stil van. De vrouw die geïnterviewd werd - een deskundige op het gebied van seksuologie, dus die weet volgens mij waar ze over praat - beweerde het ook over haar nek en borsten te smeren, elke dag. Ik was met stomheid geslagen. Niet zozeer om het feit dat dit nieuws om 18.00 ten gehore werd gebracht - de tijd dat kindertjes nog op zijn, maar ook omdat ze er inderdaad - ik schatte haar in de vijftig - een nog verdacht stralend perzikhuidje op na hield. Dit nieuws wekte uiteraard mijn nieuwsgierigheid. Googelen dus. En dat fabrikanten alle creativiteit uit de kast halen om hét middel tegen rimpels te vinden blijkt wel weer:

'De nieuwste trend in beautyland is het gebruik van menselijk sperma om de huid jong te houden. Sperma blijkt de huid jong, zacht en stralend te houden. Beautyexperts beweren dat spermine, een krachtig antioxidant en een bestanddeel van sperma, de huid zacht en soepel houdt en strakker maakt. Hierdoor worden rimpels bestreden en gaat je huid terug stralen. Het Noorse bedrijf 'Bioforskning' maakt dit bestanddeel na in laboratoria en verkoopt het als ingrediënt voor crèmes en gezichtsbehandelingen aan beautyproducten. Wie het zelf eens wil uittesten kan voorlopig enkel terecht in het Townhouse Spa in New York. Daar krijg je voor 180 euro een kwakje sperma op je gezicht en wordt je huid verder behandeld met ultrasone golven en infrarood licht. Of je echt jonger gaat lijken door simpelweg dagelijks sperma te smeren, werd nog niet onderzocht.'

Ik wist genoeg.

Werd voorheen verondersteld dat mannen deels de veróórzakers waren van de diepe fronsrimpels, kraaienpoten en vale teinten, wat blijkt dames: de beste anti-age-crème komt gewoon uit je vent! En in het geval je geen vent bij de hand hebt of niet rijk genoeg bent voor een Spa in New York, is er nu één goede reden er eentje aan te schaffen. En snél, als je al boven de veertig bent, want voor je het weet ben je in een verrimpelde krent veranderd.

Voor de heren onder ons moet dit hoopvol nieuws zijn? De lievelingsmaaltijden zullen weer op tijd op tafel staan. Studio sport mag helemaal en zonder gemor afgekeken worden. IJskoude biertjes zullen geserveerd worden, in lingerie desnoods, en ze hoeven niet meer mee naar de Ikea. Daar staat uiteraard wel wat tegenover. Maar dat zullen de mannen volgens mij niet erg vinden want eindelijk, eindelijk hebben de vrouwen geen hoofdpijn meer voor het slapengaan. Bovendien zal er beduidend meer plaats zijn op het nachtkastje zonder al die potjes crème. Of er moet nu opeens paniek ontstaan dat hun vrouw er vandoor gaat met een 'verser' exemplaar. Haar look zal tenslotte significant verbeteren met het verkregen 'verjongingselixer'.

Wanneer ik mijn fantasie nog even over dit fascinerend onderwerp loslaat heb ik eigenlijk meer vragen dan antwoorden. Want wat nou als het sperma betreft van een alcoholist – alcohol droogt de huid uit en dat moeten we niet hebben? Is het houdbaar, en zo ja, hoe lang? Wat met de arme drommels die gesteriliseerd zijn? Moeten vrouwen al jong beginnen met ‘smeren’? Is het ook goed voor de mannenhuid? En moet het goedje intrekken, opdrogen of in de huid gemasseerd worden na het opbrengen?

Ik heb momenteel nog een diepreinigend klei-masker met algen en komkommer extracten in de badkamer liggen. Iemand…?

Schrijver: Desiree Vos
Inzender: Cathy, 12 juli 2011


Geplaatst in de categorie: humor

3.5 met 8 stemmen 418Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
sarah
Datum:
8 mei 2012
ik heb me dit laten vertellen in Marokko (13 jaar geleden). ik vond die mensen vies en gestoord. maar na wat googelen begin ik wel te twijfelen.
Naam:
Desiree Vos
Datum:
12 juli 2011
Een narcistische stoornis is nog maar het topje van de ijsberg beste Joanan. Mijn psychiater (m) heeft zijn handen van mij afgetrokken en me overgedragen aan zijn collega (vr), die op haar beurt voor onbepaalde tijd naar New York is vertokken. Mag ik je er overigens op wijzen dat er in de bijbel staat dat er geen zaad verspild mag worden.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 juli 2011
Sperma is bedoeld voor de voortplanting, het is wel heel ijdel om dat te gebruiken voor de verjonging van je huid, weet je wel dat je aan een narcistische stoornis lijdt? Er zitten al vele vrouwen in een isolatiecel vanwege sperma-gekte. Vanwege hun verlangens zijn hun psychiaters allemaal van de vrouwelijke sekse.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)