Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wifiwijs met Disney

Wifi
Alles wat je op internet plaatst, blijft een hele lange tijd zichtbaar en bewaard. Internet is een openbaar systeem dat alles onthoudt. Menig enthousiast volwassene, maar vooral jongeren zijn zich daar vaak niet van bewust. Vooral op de sociale media reageren ze vaak snel en in een opwelling op links, discussies en dialogen en direct naar tweeps en followers.

Wijs
Vandaag is er een geweldige wijze actie van start gegaan. Zo'n actie waar niet alleen ik, maar met mij vele ouders erg blij van worden. Vanochtend vond de frisse aftrap van de campagne Wifiwijs plaats, een voorlichtingsprogramma dat kinderen informeert over de do's en dont's van social media en dagelijks een handige twittertip geeft. Een campagne die niet alleen reclamegelden int, maar ook een nationaal doel dient, hoe geweldig is dat?!

Disney
Net als in andere campagnes waar een vast gezicht leidend is, zijn dit keer Donald Duck en Pluto voor kinderen het ideale voorbeeld. Zij fungeren als rolmodel en tonen de kinderen wat op de sociale fora verstandig is en wat juist niet.

Bewust en veilig twitteren voor jongeren
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het leren van een verstandige attitude op sociale media en het surfen op internet. Regels opstellen en ouderlijke waarschuwingen helpen kinderen wellicht, maar uit onderzoek blijkt dat een spraakmakend voorbeeld veel effectiever is en tot betere resultaten leidt.

Effectief menselijk
Wifiwijs is een prachtig voorbeeld van het bewust en effectief campagne voeren om tot mooie menselijke doelen te komen.

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Sees-coaching, 12 juli 2011


Geplaatst in de categorie: internet

3.0 met 4 stemmen 271Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)