Inloggen
voeg je column toe

Columns

Medewerkers worden métwerkers

Puur werken
Of je nu in de zorg werkt, in de financiële dienstverlening, de techniek of als receptionist. Het werken wordt steeds minder ingekaderd door werkgevers en meer en meer afgestemd op de behoefte van de medewerker. Bottum-up, flexibel en met vol vertrouwen in de medewerker: het nieuwe werken. Een goede ontwikkeling: de medewerker centraal.

Puur rendement
De medewerker centraal betekent puur rendement. Een gemotiveerde medewerker is effectief, heeft plezier in zijn werk, zorgt voor een gezonde en plezierige werksfeer en blijft graag werken bij het bedrijf. Een betrokken medewerker levert het bedrijf dus extra rendement op; puur rendement.

Nu métwerkers
De komende jaren verdwijnt het traditionele beeld van werken. Medewerkers gaan niet meer via traditionele arbeidscontracten aan de slag, maar als ZZP'ers(zelfstandigen zonder personeel). Ze maken eigen keuzes en werken waar ze willen werken. Medewerkers worden métwerkers. Bedrijven kunnen dit beter nu inzien, dan de boot missen en medewerkers die métwerkers hadden kunnen zijn, nazien.

Bewust en gezond aan de slag
Werkgevers kunnen vanuit een coachende rol medewerkers inspireren en sturen. Hoge inschaling bindt medewerkers niet, normen en waarden en sociale mogelijkheden wel. Er zijn verschillende welzijnsaspecten waar een bedrijf in kan investeren. Gelukkig zijn er professionals die hierin kunnen ondersteunen en mét u en uw mensen werken aan een bewust en gezond resultaat.

Schrijver: Nancy Seesing
Inzender: Sees-coaching, 10 september 2011


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.6 met 5 stemmen 167Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)