Inloggen
voeg je column toe

Columns

Teveel hooi

Je kunt soms zomaar voorspellen, dat dingen niet goed gaan, je kunt soms dingen voorzien, zonder daarvoor in de toekomst te kunnen kijken, of in kaarten of wat dies meer zij. Je kunt soms zomaar zeggen, je doet teveel, je wilt teveel en denkt dat je veel soms meer dan teveel aankan.

Tot je wordt teruggefloten, meestal door je lijf, wat gaat staken. Gaat opspelen, spieren en gewrichten doen niet meer wat jij denkt dat ze doen, als ze dat wordt opgedragen, maar ja, je wilt zoveel. En tja als een mens teveel hooi op zijn vork neemt, waarmee ik niet de boer bedoel die moet zorgen dat voor een bepaalde tijd al die prachtige hooimijten weer opgestapeld liggen in de weilanden, nee, die boer weet wat werken is, bij het krieken van de dag, ( of soms er zelfs voor) opstaan en met de kippen op stok, waarmee ik ook weer niet aan wil geven dat de boer in het kippenhok slaapt, nee hoor, die ligt doorgaans naast de boerin in bed, tenminste als er sprake is van een boerin want tegenwoordig lijkt het wel, alsof het de meest moeilijke zaak is een boerin te strikken voor een goeie boerenzoon die het spul van zijn vader overneemt, ik doel dan op de boerderij.

Als je de programma’s ziet waarin moeite gedaan wordt om een boer aan een vrouw te helpen dan bedenk ik me dat het toch raar is, dat er zoveel moeite gedaan moet worden om een boerin te charteren, maar eigenlijk is dat terzijde, want ik kom op de boerderij, omdat ik het over de kippen had en eigenlijk had dit weer niks te maken met mensen die teveel hooi op de vork nemen, want daarmee bedoel ik dan eigenlijk de mensen die niet doorhebben dat een dag maar 24 uur heeft, mensen die niet kunnen stoppen met werken, mensen die slecht of eigenlijk niet nee kunnen zeggen en tja, dat is een eigenschap die op gaat breken, die mensen werken zeven dagen van de week, soms zelfs acht, ja hoor dat kan echt wel, mensen die ook nog kans zien om 36 uur in een dag te prakken.

Nooit geweten of dat kon, maar het kan zeker wel. Alleen is het zo jammer dat die werk lustige mensen zich op een gegeven moment tegen komen, meestal in de trant van: op de rem staan, de airbags ploffen uit en het is over en gedaan, niks geen 36 uur meer in een dag, niks geen acht dagen in een week, maar: met de kippen op stok, en daar blijven tot ze aan de leg gaan….zo zonde!

Schrijver: An Terlouw, 2 okt. 2011


Geplaatst in de categorie: werk

4,2 met 4 stemmen 166Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)