Inloggen
voeg je column toe

Columns

Rommelmarkt

Een druilerige zondag leent zich bij uitstek voor het bezoeken aan een rommelmarkt, snuffelen en graaien, pakken, neerzetten en nog eens omdraaien, zal ik het wel of zal ik het niet, eventjes vragen naar wat er iets kost, om vervolgens door te lopen, als het bedrag je niet aanstaat. Ach en je hebt al zoveel rommel, toch?

Dus snel door naar de volgende kraam, met zowel nieuwe als oude en zeer oude spullen, rommel dus, we kijken over de zooi heen, kijken elkaar eens aan, het is tenslotte een druilerige zondag en tja wat zou je anders moeten doen?

Nou is dat natuurlijk niet helemaal de reden dat we op die rommelmarkt lopen, want een van de kinderen staat er met, jawel rommel, nou is dat van ons natuurlijk niet echt rommel, nee hoor het ziet er allemaal heel erg goed uit, maar dat is logisch, want het is inbreng van onze eigen zooi, en dat is natuurlijk geen rommel, dat zeggen mensen niet van hun oude spulletjes, hooguit praten we over oude spulletjes en niet over rommel. Maar ja, een oude spullen markt ligt niet zo lekker in de mond als een rommelmarkt of vlooienmarkt en gelukkig zijn we geen vlooien tegengekomen, wel veel rommel.

Of er meer mensen waren, tja wat zal ik daar eens van zeggen, laat ik het zo formuleren de halve stad was bezig om pogingen te wagen, over hoofden te gaan lopen, amper een doorkomen aan, je zou toch denken, dat mensen voldoende hebben aan de rommelmarkt van 30 april, of niet soms?

Zou het dan misschien zo zijn, dat mensen de rommel die ze gekocht hebben op die datum, weer kwijt willen op deze druilerige zondag? Tja dat is natuurlijk ook een optie. In elk geval er was met recht voor elk wat wils, niet dat ik er iets gekocht heb, nee dat niet, maar toen ik kind later aan de telefoon had kreeg ik toch te horen, dat ze bijna door al haar spullen oeps foutje: rommel heen was en dat is natuurlijk lekker om te horen…nu kunnen we opnieuw gaan sparen voor nieuwe zooi, zodat we met 30 april weer met frisse moed een kraampje kunnen nemen en al die zooi opnieuw uit kunnen stallen, met dit verschil: doorgaans is het dan geen druilerige zondag, maar niettemin altijd geinig om naar andermans zooi te kijken.

Schrijver: An Terlouw, 11 oktober 2011


Geplaatst in de categorie: hobby

4.3 met 3 stemmen 203



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)