Inloggen
voeg je column toe

Columns

Teveel om op te noemen!

Wat had ik veel te overpeinzen deze week, volop in het nieuws was Mauro, die men terug wil sturen naar zijn land van herkomst, er is weer heel wat over gedebatteerd over gemonkeld en over gesproken met als lijdend voorwerp de jongen zelf. Al die bezopen regels in dit land maken het leven er niet echt prettig op, en nou weet ik wel dat regels nodig zijn, maar sommige dingen kunnen echt niet.

Wat te bedenken van de uitzending van Peter, die een bankmedewerker even knap in de tang nam, tja gedurende de recessie moeten mensen iets meer doen om aan geld te komen, en zoals de man in kwestie zelf al toegaf, het was bedoeld voor zijn oude dag, oftewel zijn pensioen, ach tenslotte wordt daar zoveel aan gesleuteld dat je er bijna begrip voor zou moeten opbrengen, ware het niet dat er wederom is bewezen dat het in ons land toch wel erg makkelijk is om aan wapentuig te komen.

Dan de olifant die in de greppel viel, het arme beest, is gelukkig lichtelijk gehavend zelf uit zijn benarde positie gekomen, maar het blijft een naar avontuur. De vliegtuigen vliegen weer, de auto’s rijden weer, de treinen gaan voor de verandering op tijd, maar ja, tegen de tijd dat ik u dit voorschotel kan alles zomaar ineens veranderd zijn, wie zal het zeggen.

En dan ga ik het toch even hebben over het weer, ik ben geen weervrouw, maar kijk wel elke dag, wat we (in principe dan) de andere dag kunnen verwachten, qua weer dan, want voor de rest is het leven natuurlijk een grote gok, maar als je kijkt naar Bangkok, waar de mensen bijkans verzuipen, en je kijkt naar Turkije waar de mensen in de vrieskou in tenten bivakkeren, en je ziet dan beelden van Amerika waar een halve meter sneeuw is gevallen, dan is het raar gesteld met het weer, het lijkt wel alsof de weergoden ons iets proberen aan het verstand te brengen, wat dan nou precies is, daar ben ik nog niet achter, maar als ik zo een beetje filosofeer, en ik bedenk wat ik nu aan het overpeinzen ben, dan zou het natuurlijk zomaar kunnen dat de weergoden zich op deze manier mengen in de discussie van mensen en als die mensen er een zooitje van maken in de vorm van, kinderen terugsturen, wapenhandelaren te laat in de gaten te hebben maatschappijen die met mensen de lucht in gaan, ineens verstek laten gaan, omdat ze niet uit een debat kunnen komen en het geld natuurlijk weer een rol speelt, dan bedenk ik me ineens, dat het niet zo gek is, dat de weergoden op deze wijze ons iets proberen wijs te maken.

Dan komt er een berichtje dat er heibel is ontstaan wie er nou eigenlijk de zoveelste miljardste baby op moeder Aarde is, moeder aarde, die zoveel kinderen torsen moet, dat het welhaast ondoenlijk wordt, zoveel mensen op moeder, dat is iets om over na te denken, 2 kleintjes geboren en 3 fenomenen overleden, Cas en Frenkel, en natuurlijk Rijk de Gooyer, personen waren op hun eigen gebied een waar spektakel!

En dan de debatten die maar niet stoppen, de gesprekken die maar geen einde lijken te hebben, de crisissen die maar geen halt toegeroepen kunnen worden, de premiers die maar met aftreden worden geconfronteerd. Nou gebied de eerlijkheid me te zeggen dat qua leeftijd het tijd wordt dat er een stoelendans plaatsvindt, maar om dit nou over de ruggen en centen van het gewone volk te doen, nee dat gaat me net een brug te ver. En zo zijn er weer dagen gevuld met allerlei toestanden die de hersens aan het werk houden, maarre: kunt u het nog volgen?

Schrijver: An Terlouw, 7 nov. 2011


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 3 stemmen 88Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)