Inloggen
voeg je column toe

Columns

Eet Uw kind niet, dan mishandelt U

Tja we hebben allemaal rechten, natuurlijk en dat is maar goed ook maar soms zakt mijn broek een beetje af, van de dingen die worden besproken en die worden bedisseld door de mensen die eigenlijk door ons worden betaald.

Natuurlijk ben ik tegen kindermishandeling ik ben tegen elke vorm van mishandeling maar je zult zien, dat je uit moet gaan kijken of je kinderen op deze manier niet teveel de boventoon laat voeren. Ik weet best wel, dat de ouderen onder ons, vaak terug denken aan vroeger, toen er wel tikken werden uitgedeeld in de klas, toen het heel normaal was, als je het boekje te ver te buiten was gegaan, je zonder eten naar bed werd gestuurd. Ik weet best, dat alles vroeger niet zo geweldig was, maar zeg nou zelf: het kan nooit zo rot geweest zijn, getuige het aantal ouderen die nog steeds in iedereen het goede zien, terwijl ze aan de lopende band in de maling worden genomen!

Iedereen heeft rechten, zeehonden, olifanten, alle dieren, zelfs bomen, hebben rechten, maar om kinderen nou zoveel rechten te geven, dat ze wanneer ze zonder ontbijt de deur uitgaan ervan te zeggen, dat er dan al sprake is van mishandeling, dat gaat me echt te ver. Er zijn genoeg kinderen die ’s morgens niet willen eten, al is het maar om de voet dwars te zetten, er zijn er zat, die de boterham tussen de middag in de vuilbak gooien, er zijn er ook zat, die teveel eten, of maak ik nou slapende honden wakker en krijgen we straks een wetsvoorstel, waarin dit ook wordt meegenomen? Als kinderen te dik worden, is dat dan ook de schuld van de ouders?

Zijn er nou echt geen zaken meer die belangrijker zijn om over te onderhandelen dan over de eetgewoontes van de kinderen? Natuurlijk snap ik wel, dat je vroeg bij signalen moet zijn als het over mishandelen gaat, maar je kunt ook doorslaan, en dat is wat er nu gebeurd, men slaat door naar een kant, waarin we straks vragen: heb je goed gegeten, krijg je sowieso te eten en heeft het gesmaakt?

Daar werd vroeger niet aan gedacht, daar sprak men niet over, dat deed er namelijk helemaal niet toe, maar dit gaat te ver. Waar nog bijkomt dat er instanties blijven bijkomen, die ouders moeten helpen en begeleiden bij het opvoeden van kinderen, ik begrijp het allemaal niet meer zo goed, want een diploma halen, voor je aan kinderen begint, is er niet bij, toen niet en nu niet. Je kunt ouders niet een priem op de neus zetten en denken dat alles in instanties geregeld kan worden, want dat uurtje begeleiding, staat in geen verhouding tot de 23 uur die de dag dan overhoudt.

Ik vind het luguber, als de regering zich moet gaan bemoeien met de kinderen, het moet werkelijk niet gekker worden.

Schrijver: An Terlouw, 28 november 2011


Geplaatst in de categorie: kinderen

3.1 met 9 stemmen 211



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Iris
Datum:
29 april 2012
Email:
iris.aguirretigo.com.py
Bij ons thuis waren negen kinderen die allemaal wel een keer zonder eten naar bed werden gestuurd. Zijn we er stouter of dommer door geworden? Ik denk het niet. Wie straf verdient moet bestraft worden, niet té hard natuurlijk, zo dachten de ouders erover. Ik denk nog altijd dat ze gelijk hadden.
Naam:
astrid
Datum:
29 november 2011
ben het helemaal met je eens en zo zijn ze met nog meer dingen regelmatig de weg kwijt daar in Den Haag!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)