Inloggen
voeg je column toe

Columns

Waarheen Leidt De Weg

De eerste krankzinnige taak die wij onszelf in eerdere artikelen stelde, was de vraag of tussen heden en verleden causaliteit bestaat, welke een onmisbaar bestanddeel vormt van de gedachte, dat Leven een eindeloze reeks ervaringen is, die samenklontert tot hallucinerende voorstellingen, die onder buitensporige druk, bij sommige mensen, tot wonderbaarlijke getuigenissen kan leiden.

Dat lijkt allemaal eenvoudig opgeschreven. Maar bezien wij Bestaan in relatie tot meervoudig Zijn, het opgenomen zijn in de alles overstijgende Almacht van Weten en Waarheid, dan is er reden om het universum op uiterst kleine schaal te observeren, en vervolgens te concluderen, dat tussen weten en zoeken de dwaaltocht zich afspeelt, die verklaren van ieders Eigen Grote Geheim aan medemensen tot kern maakt van basiselementen bloed, zweet en tranen.

Dit in lijn met de Zijns filosofie van zanger en volksdenker André Hazes, welke terecht als Zoeker naar Waarheid, bij zijn sterven massaal werd geëerd. Dit om zijn rauwe observaties van het Naakte Leven. Man en paard, vrouw en man, durfde hij in zijn creaties te benoemen. Het Lijden en De Tegenslag waren zijn aambeelden voor fonkelend smeedwerk in tekst en muziek.

Deze zoektocht naar levensbronnen is onderdeel van oude Perzische verhalen, die Schriftgeleerden vertaalden tot leesbare gedachtegangen, welke na lezing een explosie van Begrip doen ontstaan bij daarvoor gevoelige geesten, die in hun eigen uitdiepen van uitdagingen, die Het Leven iedere dag uitstort, tot extreme behoeften leidt om anderen verklaringen op te dringen voor talloze levensvragen.

Gevolg is wel, dat zwakke zielen onder enorme druk komen te staan om hun eigen warboel, die Leven heet, op belachelijk pietepeuterige wijze te analyseren en geleerd te verklaren, waardoor, en deze risico’s mogen wij niet onderschatten, wij dagelijks in tientallen valkuilen storten van dolgedraaide abstracties. Of nog erger: wij gaan hierover ‘artikelenreeksen’ publiceren. Dat zal ze leren, die oppervlakkige reetketel pennenlikkers, met hun eigenwijze, cynische, bozige en etterbakkerige opstelling in het leven.

Tot slot rijst de vraag: 'Waarheen leidt dan de Weg?' Lees rap mijn boek: 'Niets Leidt Tot Het Einde' (Biggekerke, 1984).

Schrijver: H.H. van der Geest, 8 januari 2012


Geplaatst in de categorie: humor

4.0 met 7 stemmen 459Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ben
Datum:
17 januari 2012
Ja, beslist een eindeloze bestseller, uw boek!
Naam:
Len Cornelis
Datum:
10 januari 2012
Bijna een hallucinerend beeld, beste Mees. Maar zo bedoel je het vast niet. Overigens, weg naar Rome is geplaveid met goede voornemens, sinds rapport Deetman.
Naam:
Mees
Datum:
9 januari 2012
Sterke zielen hebben alleen maar last van zwakke buren. Zangfilosofie verdient beter dan wat een filosoof per uur verdient en de weg naar Rome wordt niet ingehuurd door andere zieners.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)