Inloggen
voeg je column toe

Columns

Bijstandswetgeving.

In de nieuwe bijstandswetgeving, die per 1 januari 2012 is ingegaan, berekent men de gezinsnorm. Dat wil zeggen dat thuiswonende 18+ kinderen niet meer dan 600 euro per maand mogen verdienen. Dat stimuleert de jongelui om vooral lekker thuis te gaan zitten. Voor ons is deze wetgeving al ingegaan toen mijn zoon vorig jaar 18 werd. Banen die te veel verdienen komen niet in aanmerking. En de overheid is stevig aan het bezuinigen op al het betaalde werk. Dus werd hij werkloos. Hem werd ook nog eens verweten dat hij te veel eisen stelde. De overheid eist blinde gehoorzaamheid.

Maar een jong mens moet uitvliegen, zich vrij kunnen ontwikkelen, mét zijn eigen spaargeld, omdat je in deze wereld geld nodig hebt, zodat ze geen noodlanding hoeven te maken in de bijstand!

Dwang en sancties in de bijstand, die moeten stimuleren tot betaald werk, stimuleren tot creativiteit en vindingrijkheid, óf tot ontmoediging, depressiviteit of criminaliteit. Gelukkig heeft hij nu weer een piepklein baantje, de uitkeringen gaan omhoog en moeder kent de kunst van het consuminderen. Het is hard werken voor je centen met 18+ kinderen in de bijstand, om met kunst en vliegwerk rond te kunnen komen. Elke cent wordt omgedraaid. Geen stukje closetpapier te veel gebruiken. Keukenpapier is goedkoper.

Schrijver: Qieneke Elzenhout, 14 januari 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 2 stemmen 136Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)