Inloggen
voeg je column toe

Columns

Verbond der taal

Als schrijvers en dichters hebben we toch maar een zeer bevoorrechte positie. Immers geen communicatiemogelijkheid geeft meer onderling verband dan de taal.
De taal volgt cultuur, literatuur en conjunctuur in de meest directe tot preventieve vorm en geeft vooral de structurele geaardheid van de bevolking wat betreft onderlinge verstandhouding en respect in de meest expantionele vorm.
Zeer duidelijk wordt ook door het gebruik van alledaagse terminologie de drang van de bevolking tot creatief taalgebruik en vernieuwing van status en symbool als komende standaard van een algemeen beschaafde samenleving gezien als evaluatie tot verdeling van onderlinge rangen en standen.
Zo is dus met ingang van korte termijn de status van de “Sterke arm der heilige Hermandad”, verheven door gerechtelijk bevinding tot welluidende en vriendelijk klinkende benaming “Mierenneukers”. Dus niets geen “Ome agent” meer!
Één en ander is ten berde gebracht door een buitengewoon keurig argeloos burger welke meende deze benaming volkomen terecht openbaarlijk te mogen uitspreken gezien het recht op vrije meningsuiting. Helaas meende de agent (Pardon, mierenneuker) in kwestie dat dit een belediging was van ambtenaar in functie en schreef een bekeuring uit. De geachte burger nam hiermee geen genoegen en nam een “Lul uit de nek” in de arm om vrijspraak te bewerkstelligen bij de “Doedelzak” die het met “Vrouwe Justitia” goed op een akkoordje kon gooien en bepaalde dat ieder vrij is zijn mening in eigen gekozen taal mag uiten.
Dus als u de maximum snelheid overtreed of op één of andere wijze de openbare orde verstoort, laat dan de “mierenneukers” die u er op denken te moeten aanspreken, goed weten dat u een leger “Lamlullen” achter u hebt staan die u zullen verdedigen tegenover “Zeikers” die u denken te kunnen beschuldigen bij een “Doedelzak”
U zult beslist ondervinden dat u veel vrijer en geblondeerder door het leven gaat. U ervaart absoluut een “Wilderiaanse” levensstijl met uitspraken die uit uw hart gegrepen zijn.

Mocht ik hier enige benamingen hebben gebezigd waaraan enigen zich eventueel storen, dan beroep ik mij op een jurisprudentie welke ter hoger gerecht is erkend in zaken als “Islamisering” en “Mierenneukers”!

Schrijver: Egbert Jan van der Scheer, 20 mei 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1.5 met 8 stemmen 230Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)