Inloggen
voeg je column toe

Columns

Er is meer na dit leven

Natuurlijk is er meer na dit leven, natuurlijk is er meer dan dit alleen, alhoewel alleen…bewijs heb ik er niet volkomen van, maar toch, als je verder leest moet je op zijn minst je wenkbrauwen fronsen net als ik dat deed. Een vriend is in staat om via zijn handen je lijf te manipuleren, nou niet meteen denken, dat je dan zoiets als gaat stuiteren, nee hoor. Hij is in staat om bijvoorbeeld hoofdpijn weg te nemen, hij is in staat om pijntjes te lokaliseren en tevens zonder dat hij daarvan op de hoogte is, te weten dat er bijvoorbeeld bij een persoon een probleem bij het hart zit, dit klopte overigens ook nog, bij de bewuste man.

Maar het verhaaltje gaat verder en de man met klacht, wordt apart genomen, zodat ze voldoende op zichzelf zijn en alle aandacht alleen en zuiver op de persoon is, zonder afleiding. De man had een maagklacht, heel naar, heel vervelend en alhoewel erg sceptisch onderging hij gelaten de handelingen..
Het huis is leeg want de overige bewoners besluiten alles in rust te laten geschieden.

Zo’n twee uur later is iedereen weer “op honk” als beide mannen zich weer laten zien. De man met de maagklacht is duf en opgeknapt, maagpijn is verdwenen, we praten wat na en hebben het nog over het fenomeen als ook de man die de handeling uitvoerde zegt: ik kreeg door dat ik niet bij je hart in de buurt mocht komen, heb je daar last van? Nee zegt de andere man, niet meer, ben eraan geopereerd en nu dus weer gezond! Ook dat had de man gevoeld.

Dan zegt ie ineens, je hebt een beschermengel ene Willem of zoiets, dan raakt de discussie op gang, we kunnen niet op een Willem komen, geen mens in de familie die zo heet, we piekeren over deze uitlating en doen er een paar dagen over om erachter te komen dat Willem eigenlijk Willemijndert is, een oom van de man met maagklachten. Allang overleden maar nu in staat om bij de man op te letten. Er is meer dan dit op deze aarde, wanneer je kijkt naar Derek op de t.v. dan weet je wel dat er meer is, dan weet je ook dat de mensen als ze dood gaan je als het ware niet helemaal in de steek laten, ze houden je in de gaten, ze houden je in het oog.

Het zou ook te gek zijn eigenlijk als je zou denken, dat je geboren wordt, een poosje leeft, en dat dat het dan is. Tijd is eventjes niet in beeld want zelfs baby’s kunnen vrij kort na geboorte overlijden, het meest logische is, dat wanneer mensen die overlijden, in de rondte blijven toeren als geest en zodoende hun familie bijstaan in lastige tijden. Geloof is mooi, geloven in het feit dat je niet geheel alleen achterblijft. We maken zo af en toe een grapje, over Ome Willemijndert, maar feit is en blijft, dat er meer is dan we weten en zien, het hoeft allemaal niet tastbaar te zijn om aanwezig te zijn.

Wat ik dan zo mooi vindt is dat een dierbare vriend is overleden, is op latere leeftijd fan geworden van Robin Gibb nou die geniet nu met volle teugen, want die zit nu natuurlijk op de eerste rij, daar kun je donder op zeggen..er is meer na dit leven, dus moeten we moed houden! Allemaal, want geen mens wil dood, maar dat hebben we niet voor het zeggen! Helaas maar het goede bericht is, dat er velen ons voorgingen en er niemand is teruggekomen omdat het er “niet te doen was”. Ik blijf het bijzonder vinden dat ze in het hiernamaals toch nog in staat zijn om te communiceren en geloof me, ik sta met beide benen op de grond!

Schrijver: An Terlouw, 24 mei 2012


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.0 met 3 stemmen 114Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gurien Kwantes
Datum:
27 mei 2012
Email:
teckeltjeshotmail.com
Mooi geschreven An. Engelen zijn boodschappers en geloof het of niet, iedereen heeft er eentje op zijn of haar schouders.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)