Inloggen
voeg je column toe

Columns

U wenst een interview ?

Samenwerkingsadepten en interviewers zijn geen dikke vrienden van elkaar. De belijder van het clusterisme en de goddeloze querulant gaan bezwaarlijk door dezelfde deur. Rechtlijnige managers vinden "een enge vragensteller aan de poort" een hachelijke tijdsverspilling : "er komt vaak gedonder van als uiteindelijk in publicaties onzin is terug te vinden over, bijvoorbeeld, de zege van ons herenteam-in-opbouw op Togo".

Het vraaggesprek schiet makkelijk in het verkeerde keelgat bij ict-bedenkers en hun imitatoren. Ja, ook bij de "beste" sportwerkgever van Nederland...

Iets verzet zich tegen de inquisiteur die naar de bekende weg vraagt over "creatieve" financiering van buitenlandse reizen, "beantwoording" van elkaars zomertelefoontjes of de voordelige aanschaf van toiletpapier. De dekmantel is te doorzichtig en de onderzoeksrapportendienst heeft al een volgende archiefdoos gereed. Daarom wordt het wrakhout van NTTB, SBN en zelfs van het Koninklijke Schermen intensief doorgelicht door een ingehuurde clusteroloog met geodetische specialisatie.

Men verwart het interviewen met deskundigheidsbevordering en functioneringsgesprekken. Eenieder die nieuws vergaart, stuit op de creatief-professionele variant. Deze verbergt zich achter pseudo-dienstbaarheid als: "Wij zullen uw verzoek om genoemde functionaris te interviewen, niet honoreren. De bedrijfsvoering van onze voorlichters richt zich op uniform nieuwsaanbod. Wij verwijzen daarom naar onze website".

Sic, sic. Snik, snik.

Het vraaggesprek is een zandkorrel waarover "georganiseerd" schermen, squash & tafeltennis in eendrachtige gezamenlijkheid kunnen struikelen. Men voelt zich gekneveld door de opgelegde omerta en toch circuleert er meer nieuws dan ooit. Vooral de "denk er om, dit is niet van mij afkomstig!"-categorie tiert welig en opinievorming zou zelfs makkelijker zijn geworden. Het lidmaatschap van wijlen KNAS-NTTB-SBN onderging evenwel niets dan informatie-inflatie, want inclusieve bondsbladen ruimden het veld voor loze transparantiebeloften.

U wenst een interview, met een tam exemplaar uit ons pingpong-scherm-squash-hok? Verlening van deze gunst wordt gevoeld als een bekentenis er met de pet naar te gooien. Ik ben benieuwd naar degene die straks zijn beleidscorrecte huisinterviewer op pad stuurt

(wordt vervolgd)

Schrijver: Ton Mantoua, 25 mei 2012


Geplaatst in de categorie: sport

1.5 met 4 stemmen 182Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
25 mei 2012
Tikje stroef genoteerd. Wel voelbare boosheid en cynisme bij schrijver. Rake typering valkuilen communicatie.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)