Inloggen
voeg je column toe

Columns

Podium voor misdaad

Weet je wat ik zo onterecht vind, wat ik helemaal niet snap en waar ik totaal geen begrip voor heb? Nou dat zal ik uitleggen. Kijk, ik ben de eerste die zal zeggen dat mensen een tweede kans verdienen, ik ben ook de eerste, of dan in elk geval degene die overweegt om mensen nog een kans te schenken, maar waar ik nou met mijn volle verstand niet bij kan, is dat een bajesklant een podium krijgt om zijn daden te vergoelijken om als het ware volop in de schijnwerpers te staan en lachend te vertellen waarom ie bepaalde dingen heeft gedaan. Nee, daar snap ik niet zoveel van, net zomin als ik begrijp dat men bij de papier industrie hem ook nog eens een podium geeft om elke week op te schrijven wat hem bezighoudt.

En nou weet ik best wel, dat mensen in een opwelling iets kunnen doen, wat niet mag en waarvoor ze dan een straf moeten uitzitten, nou weet ik best wel dat er mensenrechten zijn, maar diezelfde mensenrechten werden door die gast ook met voeten betreden, die had ook lak aan de rechten van de mens toen hij zijn acties uitvoerde, die sloot ook zijn slachtoffers op en had maling aan het feit dat er zoiets als mensenrechten bestonden.

Hij is een enorme boef die mijns inziens nooit meer vrij had mogen komen, hoe goed zijn gedrag ook zal zijn geweest in de bajes, en dat geld, wat ie nog steeds niet zegt te hebben, ook daarin wordt ie niet vertrouwd, nee, ik heb geen begrip voor dit creatuur.

Maar om hem dan ook nog een soort van podium te geven en hem te laten schrijven in een blad, dat gaat me echt te ver, gelukkig is het een blad wat nooit zou kopen, en nog minder zou lezen, al zou het gratis bij me in de bus vallen, maar je moet toch wel heel erg omhoog zitten om je blad te vullen als je terug wilt vallen op voormalige misdadigers, want dit etiketje schijnt hij nu dan op zijn voorhoofd te hebben.

Voormalig misdadiger, nou volgens mij, kan er in zijn paspoort alleen maar komen te staan, beroep: misdadiger, want een echt vak is hem niet beschoren! Ik begrijp niet hoe mensen van een normaal gerenommeerd blad zo iemand een pagina kan geven tegen een som geld, die er niet om liegt, want geloof me, die eurootjes zijn gigantisch! De voldane trek van die mafketel op de tv is te absurd voor woorden, weet je, gevaarlijk zijn en gevaarlijk blijven zijn van die dingen die je ingeprent krijgt, en met deze figuur zul je altijd moeten oppassen, of je knopen nog wel aan je jas zitten en je schoenen aan je voeten! Met mensen onderhandelen in de krankzinnigste situatie als een ontvoering ze vastketenen en dan vooral niet vergeten dat hij dat samen met kompanen op zeer jonge leeftijd deed, dan spoor je niet alleen, nee dan ben je een gevaar voor de complete mensheid!

Net als die Van der Sloot, ook zo’n gevaar voor de mensheid, die ook al podia krijgt, die vader schijnt te worden en die er op los kan leven, in gevangenschap, nee ik snap van de rechtstaat niet zoveel meer, je kunt uithalen wat je wilt, je kunt mensen ontvoeren, je kunt mensen vermoorden, hele families ten gronde richten als er iemand van het gezin wordt omgelegd, maar na een aantal jaren vastgezeten te hebben, kom je gewoon weer terug in de maatschappij en daar kan ik geen begrip voor opbrengen, totaal geen greintje, want eens een dief, altijd een dief, werd er altijd gezegd, tja dan geldt dat ook voor een moordenaar, dan geldt dat ook voor een wit was praktijken persoon, kortom, eens een boef, altijd een boef, is mijn motto en weet je wat me eigenlijk nog meer steekt in het hele verhaal, dat is, dat men moordenaars van de oorlog, nu tot op de dag van vandaag nog in het bankje bij de rechter probeert te krijgen, dat er zelfs op bejaarde leeftijd, nog een kans is dat mensen in de bak belanden, terwijl logisch gesproken de tijd niet alleen zijn werk allang heeft gedaan, terwijl er soms sprake is van verjaring van feiten, maar dat men boeven van het grootste allooi los laat op de mensheid + ze een podium geven in de publiciteitswereld nee, dat gaat er bij mij niet in.

Er zullen vast mensen zijn die het niet met me eens zijn, maar daar lig ik nou weer niet wakker van, wel lig ik wakker van het feit dat de deuren van de bajes voor elke boef een keer opengaan en daar moeten de mensen die slachtoffer zijn mee leren leven, en die mensen, hebben geen podium, toch iets om over na te denken!

Schrijver: An Terlouw, 13 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.8 met 5 stemmen 117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)