Inloggen
voeg je column toe

Columns

Meneer- mevrouw Perfectie

Als er iets is, wat in dit leven niet bestaat is het wel perfectie, gelukkig maar hoor ik aan allerlei kanten, aan de andere kant hoor je, dat men soms denkt dat hij of zij wel perfect is en dat is gevaarlijk, want wanneer iemand perfect is, valt er niks meer aan te sleutelen, valt er niks meer aan te retoucheren ook, nee, als iemand perfect is, dan is ie eigenlijk te bejanken te zielig voor woorden en weet je, er is op zijn minst een persoon die deze site bezoekt met een bordje boven zijn of haar hoofd erop staande: ik ben perfect, ik leef perfect, ik lees perfect ik schrijf, juist ja ook perfect, dus ik ging aan het zoeken of er iemand op de schrijverslijst staat met de naam perfect, maar laat die nou helemaal niet voorkomen, raar hè? En nou hoor ik jullie lezers en lezeressen allemaal denken, wat heeft An nou toch met perfect, nou dat zal ik eventjes uitleggen.

Kijk, al vanaf het jaar 2000, jawel je leest het goed, sta ik al op deze site, schrijf over van alles en nog wat, dat hoeven mensen niet leuk te vinden, nee hoor, een reactie op zijn tijd is leuk, maar verder gaat het me meer om het schrijven en zo af en toe zet ik een reactie op het werk van een ander, als ik het mooi vind klik ik op een cijfer, als ik het niet vind spreken, doe ik dat niet! Maar mevrouw, of meneer Perfect, die heeft de onhebbelijke gewoonte om bij een aantal mensen, waaronder mijn persoontje, zijn of haar vinger op de vier te planten.

Zo schreef ik een column over het weer en de politieke partijen, nou kan ik me voorstellen dat het laatste bij mensen een laag nummer oproept want inderdaad is de politiek geen leuk onderwerp, maar ja, het nieuws en de kranten staan er bol van, dus daar doe ik dan maar aan mee.
Waar ik perfectie-loos als ik ben, gewoon over schrijf, omdat ik schrijf waar ik over denk en tja, dat zet ik dan op de site. Wat ik niet begrijp is dat mensen zo vol van zichzelf zijn, dat ze anderen proberen een lage hak te zetten door dermate demotiverend de vinger op de vier te planten dat men als beginnend schrijver meteen af zou haken.

Echter wat ik al schreef, ik hak al een poosje met dit bijltje en heb me voorgenomen niet het bijltje erbij neer te gooien, maar heb een boodschap voor mevrouw of meneer Perfect, maak nou eens duidelijk wat er mis is met je vinger, je premie is voor dit jaar al betaald dus een eventueel doktersbezoekje moet geen extra kosten voor zich meebrengen, laat naar die vinger kijken en weet je, laat de rest ook gelijk nazien, want zoveel perfectie moet niet gezond zijn!

Schrijver: An Terlouw, 31 okt. 2012


Geplaatst in de categorie: ziekte

5,0 met 4 stemmen 401Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
1 nov. 2012
Email:
moi636yahoo.com
Volgens mij heeft het niets te maken met het onderwerp waarover iemand schrijft, maar meer de reacties die je schrijft bij anderen. Althans, zo ervaar ik dat.
Ik zie wel vaker stukjes staan die een laag cijfer niet waard zijn, maar dan wordt er niet naar de kwaliteit gekeken, maar de naam. Heel jammer, want wie kent nou eigenlijk iemand echt?
Mooi verwoord trouwens, heel helder.
Naam:
J.de Groot
Datum:
1 nov. 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Ken je deze An,
mooi geschreven van Jacob over o.a. perfectie...

www.nederlands.nl/nedermap/hartenkreten/hartenkreet/131787.html?zoekresultaat=ja
Naam:
Len Cornelis
Datum:
31 okt. 2012
Perfectie is zó irritant (Emile Zola). Column relativeert mooi. De boodschap is echter scherp.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)