Inloggen
voeg je column toe

Columns

Kwartetten

En zo hebben we wederom kennis genomen van het feit dat de spelletjes van vroeger toch zo slecht nog niet waren, en is het kwartetspel weer in het leven geroepen, zonder kaarten weliswaar, maar desalniettemin, niet minder grappig. Alleen bij het kwartetspel van vroeger, u weet wel, met die kaartjes die je dan zoveel mogelijk van dezelfde groep moest zien te verzamelen, was nog sprake van een winnaar, of winnares, want als je zoveel mogelijk van die groepjes had verzameld, dan was je winnaar en had je dus gewonnen.

Nou moet me van het hart, dat ik vind, dat er met die debatten die nu plaatsvinden in de 1e 2e of welke kamer dan ook, er helemaal niet vergeleken kan worden met dit kwartetspel, immers, het spelletje werd gespeeld, in een genoeglijke woonkamer, net voor het slapen gaan, of op de zaterdagavonden, domweg omdat er niets anders was. Maar het kwartetspel waar het nu om gaat, is dit stadium nooit binnengekomen, want die lui weten niet eens wat een origineel kwartetspel doet, of betekend.

Daar waar VOOR de verkiezingen nog in diezelfde kamer elkaar werd toegebeten, doe eens normaal joh: met als antwoord: doe ZELF eens normaal, krijgen we nu te maken met mensen die dan wel door ons gekozen zijn, maar die mekaar nu na staan, door te zeggen: als ik van jou, uit groep 1 de aardbei mag, krijg jij uit groep 2 de straatstenen, zie je het al voor je? Alleen het gaat allang niet meer over aardbeien en straatstenen het gaat allang niet meer om normaal doen, of abnormaal, net zo je wilt, het gaat erom, dat wij allemaal ons in de maling hebben laten nemen, het gaat erom dat ik niet zeggen kan dat we er iets mee opgeschoten zijn.

Als ik zo naar de praatjes kijk die ze ten beste geven op de tv, jawel, ik geloof dat ze het debatten noemen, nou dat woord is in elk geval totaal niet op zijn plaats bij al dat gekissebis van een stel volwassen mensen die niet weten dat er mensen naar ze zitten te kijken en luisteren. De een toont nog meer interesse als de ander, de een zit onderuitgezakt de ander zit de smsen en de rest zit net nog niet te slapen, moppen te vertellen en onderuitgezakt te luisteren naar diegene die op dat moment zijn mond staat te roeren en allemaal zijn ze vol in beeld, dat groepje wat we met zijn allen gekozen hebben om ons land te besturen.

Ze praten vanaf het kansel, zo noem ik dat verhogingkje maar even voor het gemak, en vragen om uit groep 3 de sokken in te ruilen voor een pak suiker uit groep 4. Doe eens normaal joh?! Wat nou, doe eens normaal, BS heeft uitverkoop vanwege de aankomst van onze goedheiligman, ga een echt kwartetspel kopen maar ga niet in vol ornaat terwijl je weet dat er cameras op je staan gericht, ouwehoeren over zaken die helemaal niets met regeren te maken hebben!

Ze hebben weer een nieuw woord in de 1e 2e of welke kamer dan ook, maar ik zie die gasten nog niet zo snel een echt kwartetspel ter hand nemen, nee hoor, daar hebben ze heel geen tijd voor, men is veel te druk om soms met kracht, te zeuren hun standpunten er trachten doorheen te drukken te smsen op de laptop of ipad bezig te zijn, alles beter dan te kijken en luisteren naar het oeverloze gezwam van, als jij voor mij, uit groep 5 de pen geeft, heb ik voor jou uit groep 6 de ontslagbrief, ohhh wat zou ik dat graag spelen! En ik denk zomaar velen met mij!

Schrijver: An Terlouw, 18 november 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

2.6 met 8 stemmen 309



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Tineke
Datum:
20 november 2012
Email:
tin-ankhotmail.com
Ohh An, ken je dat liedje nog, die tune van: die is raak, die is goed? Nou die is op deze column enorm van toepassing, je hebt me weer eventjes laten lachen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)