Inloggen
voeg je column toe

Columns

De calèche van Waddinxveen

Is dit ultieme persoonlijke drama misschien aan uw aandacht ontsnapt, waarde meneer Ton de Toezichthouder? Verzuimt u de tranen van uw weeklacht te plengen over het terugtreden van de energiekste vice-voorzitter die tafeltennis ooit gehad heeft? De manier waarop een vooraanstaand pingpongdiplomaat de naderende bezuinigingen en het andere sport-onheil voor wil blijven, zal (zodra het nieuws in volle omvang doorsijpelt) enige opzien baren.

De heer B.Pereboom bedankte in oktober als vice-voorzitter van de NTTB.

Kort geleden werd hij nog herkozen, dus ik dacht, dat zit wel goed. Wel liet hij opvallend vaak weten fris en fruitig gereed te staan om zaken kordaat aan te blijven pakken. Mij bereikten weliswaar berichten over irritaties, pikorde-frictie en gemor over oncollegialiteit, maar stapels gevulde speculaas hielden hem op de been, overtuigd van zijn bestuurlijke genialiteit.

Ik zie hem nog op ovalen vergadertafels springen om met high-fives een fanatieke oproep te doen om „Het Licht“ te ontbranden, in actie te komen, de schouders er onder te zetten. Daarbij vergeleken steekt zijn bleke afhaken nu ontluisterend en schril af. Want Pereboom begon als veelbelovend allesreiniger en allesaanpakker. De vlam in de NTTB-pijp doofde echter en het vertrouwen ebde weg. Al wekenlang zwijgt de zwijgende meerderheid als nooit tevoren.

Has anyone seen de vice-voorzitter?

Het gaat nu wel erg rap bergafwaarts. Van Haaren heeft de NOC-NSF-inspecteur al aan de deur in Boxtel gehad. De eerste intern-disciplinaire aanwijzing kwam bij hem hard aan. Want samen met Van Sluijs voert hij noodgedwongen een Fred & Wilma-farce op. Ronald naar Luxemburg, Paul terug in zijn hok, Haro naar de suikerpot van Johan Wakkie en nu verbergt nota bene die-hard Ben zich in zijn Donkere Kamer. Een onwetende meerderheid kun je weinig kwalijk nemen en toch heeft het de heer Pereboom verwonderd dat een afhaker zo achteloos bij de NTTB-boldootkar wordt aangeboden. Vermist : Pereboom, man van stoere woorden, brul-kikker met KLM-abonnement, fenomeen van Waddinxveen.

Tafeltennis-collega's zijn de slechtste eerbetoners ter wereld. Maar het open rijtuig van Waddinxveen is uit het vet gehaald. De sportwethouder weet dat Ben van decorum houdt en de gemeente maakt zich nu toch op om deze illustere zoon op passende wijze te huldigen. Verliet Pereboom een zinkend schip? Hij heeft de schijn tegen, maar zijn Houdini-verdwijning past bij zijn profiel. Geen gezeur, morgen weer een dag, klaar met tafeltennis, aldus een HP-collega.

Ooit met tam-tam debuterend, nu pootje gelicht tussen de door hemzelf ogerichte barricaden

(wordt vervolgd)

Schrijver: Ton Mantoua, 2 december 2012


Geplaatst in de categorie: sport

2.5 met 2 stemmen 155



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)